Friday, June 27, 2008

Αναπτύξτε τις γνώσεις σας μέσα από το Web!

Εκτός από την γνωστή σε όλους μας Εγκυκλοπαίδεια http://www.wikipedia.com/, υπάρχουν πολλές ακόμη ιστοσελίδες που έχουν ως σκοπό την γνώση και την παιδεία σε γενικά και εξειδικευμένα θέματα, εντελώς δωρεάν και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνονται κατανοητά και να αφομοιώνονται εύκολα, σε όλες τις ηλικίες.

Παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα How Stuff Works http://www.howstuffworks.com/.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελείτε από μία μεγάλη λίστα πληροφοριών και άρθρων και είναι μία από τις πρώτες online πηγές γνώσεων, που έκαναν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο. Τα άρθρα τους είναι αρκετά πληροφορημένα και παρέχουν απλές καθημερινές πληροφορίες, για το πώς λειτουργούν συσκευές , μηχανές, υπηρεσίες, απλά καθημερινά φυσικά φαινόμενα κτλπ. Είναι μία ιστοσελίδα που θα πρέπει όλοι να την έχουν στα Favorities του αγαπημένου τους Browser!

Εάν από την άλλη δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να διαβάζετε κείμενα, τότε η λύση έρχεται από την ιστοσελίδα VideoJug http://www.videojug.com/, που αποτελεί μία εκδοχή του Youtube με περιεχόμενο Video με εκπαιδευτικό χαρακτήρα πάνω σε διάφορα καθημερινά θέματα.

Και στις δύο ιστοσελίδες που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι γνώσεις που μπορούμε να αντλήσουμε είναι πάντα χρήσιμες και στην περίπτωση που θέλουμε να περάσουμε λίγο χρόνο στον Ηλεκτρονικό μας Υπολογιστή απλά χαζεύοντας το διαδίκτυο, είναι μία πολύ καλή πρόταση!

0 comments:

Post a Comment