Saturday, June 14, 2008

14 PowerToys για τα Windows Xp εντελώς δωρεάν!

Μερικά από τα καλύτερα εργαλεία των Windows Xp, έρχονται εντελώς δωρεάν και μάλιστα από την ίδια την Microsoft. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε προγράμματα που συνυπάρχουν μαζί την αρχική εγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος, αλλά σε μικρά πολύ εξειδικευμένα προγράμματα, εργαλεία που θα σας προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη παραγωγικότητα στις δουλείες σας καθώς και πρόσβαση σε λειτουργίες του συστήματος που δεν μπορεί να παρέμβει εύκολα ο κάθε χρήστης.
Όπως πολύ σωστά και όμορφα το έθεσαν και οι υπεύθυνοι τις Microsoft : Τα προγράμματα PowerToys είναι επιπρόσθετα και αναπτύσσονται μετά την κυκλοφορία ενός προϊόντος. Κάνουν την εργασία με τα Windows πιο διασκεδαστική και λειτουργική!

Πιο συγκεκριμένα τα 14 εργαλεία που μπορείτε να κατεβάσετε είναι τα παρακάτω (στα αγγλικά) :

Color Control Panel Applet
Διαχειριστείτε και εφαρμόστε το σωστό βάθος χρώματος τόσο στις φωτογραφίες σας αλλά και στις εκτυπώσεις σας.
SyncToy
Το SyncToy αναλαμβάνει να συνδέσει με επιτυχία και να μεταφέρει αρχεία αποτελεσματικά ανάμεσα στην αγαπημένη σας συσκευή και τον υπολογιστή σας(Κινητά, Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, PDA, άλλους Laptop κτλπ.
RAW Image Thumbnailer and Viewer
Χειρηστήτε *.Raw αρχεία εικόνας εύκολα και γρήγορα.
ClearType Tuner
Καθαρίστε τις γραμματοσειρές, ώστε να γίνουν πιο ευανάγνωστες από το μάτι σας. Είναι εξαιρετικά εύχρηστο εργαλεία, για τους Φορητούς Υπολογιστές.
HTML Slide Show Wizard
Σας βοηθάει να δημιουργήσετε μία αυτόματη παρουσίαση ψηφιακών φωτογραφιών, εκμεταλλεύοντας τις δυνατότητες του Html κώδικα.
Open Command Window Here
Μπορείτε να ανοίξετε την κονσόλα (παράθυρο Dos) κατευθείαν από την διεύθυνση που επιθυμήτε.
Alt-Tab Replacement
Αλλάζει το μονότονα εικονίδια που προβάλλονται όταν εναλλάσσεστε ανάμεσα στις εφαρμογές σας, με προβολή των περιεχομένων αυτών.
Tweak UI
Με το Tweak UI (Tweak Unit Interface) , μπορείτε κυριολεκτικά να έχετε πρόσβαση σε κρυφές δυνατότητες του συστήματος και να αλλάξετε παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, τις λειτουργίες και γενικότερα την περιαγάγει του χρήστη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Power Calculator
Αρκετά πιο δυνατό και εξειδικευμένο κομπιουτεράκι από το κλασσικό των Windows.
Image Resizer
Ίσως το πιο χρήσιμο πρόγραμμα από άλλα. Σας Επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος ή τις διαστάσεις της φωτογραφίας σας, χωρίς να επηρεάζει το αρχικό αρχείο τις φωτογραφίας εύκολα και γρήγορα με ένα απλό δεξί click.
CD Slide Show Generator
Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε σε Slideshow, φωτογραφίες που έχετε περάσει σε κάποιο cd.
Virtual Desktop Manager
Σας επιτρέπει να έχετε πολλαπλές επιφάνειες εργασίας και να τις τρέχετε παράλληλα την ίδια στιγμή. Μπορείτε να ανοίξετε για παράδειγμα εφαρμογές Office στο ένα, εφαρμογές Internet και Web Browsing στο δεύτερο και Μουσική ή Ψυχαγωγία στο άλλο.
Taskbar Magnifier
Δημιουργεί μια επιφάνεια πάνω στο Taskbar, που εμφανίζει μεγενθυμένα τις περιοχές που περνάει το βελάκι του ποντικιού. Ιδανικό για αυτούς που δυσκολεύονται να διαβάσουν συγκεκριμένες γραμματοσειρές.
Webcam Timershot
Εάν διαθέτεται κάμερα για τον υπολογιστή, μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένα χρονικά διαλείμματα που ο υπολογιστής θα τραβάει φωτογραφίες και θα τις αποθηκεύει εκεί που θα του ορίσετε.

Σε επόμενα Post θα προσπαθήσω να παρουσιάσω και αναλυτικότερα κάποιες δυνατότητες των συγκεκριμένων εργαλείων, που κυριολεκτικά μπορούν να σας βοηθήσουν αρκετά και δεν είναι εμφανή τα προτερήματα τους, από την σύντομη παρουσίαση που προηγήθηκε.

Προσοχή: Τα παραπάνω εργαλεία προσφέρονται μόνο στην Αγγλική γλώσσα και όχι στην Ελληνική.

Μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν, οποιοδήποτε από το PowerToys, απευθείας από την ιστοσελίδα της Microsoft:
http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx

1 comments:

Το Image Resizer για μένα είναι το πιο χρήσιμο.

Το καλύτερο μπορώ να πω πως είναι το Tweak UI.

Για το Taskbar Magnifier νομίζω πως υπάρχει κάτι αντίστοιχο εγκατεστημένο στα Windows.

Τέλως πάντων όλα είναι πάρα πολύ καλά.

Post a Comment