Tuesday, June 24, 2008

Αναλύστε την χωρητικότητα των δεδομένων στους δίσκους σας!

Ανακαλύψτε πώς αξιοποιείτε και τί καταλαμβάνει την χωρητικότητα του σκληρού σας δίσκου, με το εντελώς δωρεάν πρόγραμμα WinDirStat από την διεύθυνση http://windirstat.sourceforge.net/.


Το WinDirStat είναι αρκετά γρήγορο και αξιόπιστο σαν πρόγραμμα και το δυνατό του στοιχείο, είναι το γεγονός ότι αναπαριστά τόσο σε Tree μορφές την κατανομή του σκληρού σας δίσκου με βάση τους φάκελους και τα αρχεία αλλά και σε τετραγωνισμένη μορφή (squarified) ή οποία είναι χρωματισμένη ανάλογα με τους τύπους των αρχείων που περιέχει.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε πολύ εύκολα να εντοπίσουμε που βρίσκονται τα μεγάλα αρχεία στον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή.

Τελειώνοντας το πρόγραμμα μας παρέχει την δυνατότητα να δούμε και τον ελεύθερο χώρο του σκληρού μας δίσκου, καθώς και να παραμετροποιήσουμε κάποιες βασικές λειτουργίες της τετραγωνισμένης παράστασης και της μορφής της.

Το WinDirStat αποτελεί ίσως την ιδανική λύση ανάλυσης, της κατανομής των δεδομένων μας για πολλούς λόγους. Καταρχήν είναι πάρα πολύ εύκολο στην χρήση του και ο χρήστης μπορεί γρήγορα και χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις από υπολογιστές να πάρει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που χρειάζεται. Έπειτα διότι είναι εντελώς δωρεάν και αναβαθμίζετε συνεχώς και υπερέχει κατά πολύ σε σύγκριση με αντίστοιχα δωρεάν και εμπορικά προγράμματα που χρησιμοποίησα στο παρελθόν.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από : http://windirstat.sourceforge.net/.

0 comments:

Post a Comment