Friday, June 27, 2008

Τεχνολογίες του μέλλοντος ή του σήμερα;

Πριν λίγες μέρες κατέβηκα στο κέντρο της Αθήνας να πάρω εισιτήρια, για μία συναυλία και είπα να περάσω να χαζέψω τα μαγαζιά. Έμεινα έκπληκτος από τις καινούργιες Τρισδιάστατες Τηλεοράσεις που ελπίζω να αρχίσουν να κυκλοφορούν στο εμπόριο σύντομα και σε πιο εξελιγμένα μοντέλα, διότι έμεινα κυριολεκτικά με το στόμα ανοικτό. Έτυχε να συνομιλήσω με έναν κύριο από το κατάστημα και μου εξήγησε πως λειτουργούσαν και μου έδειξε και ένα διακοσμητικό (μηχάνημα να το πω;) μαραφέτι, που παρουσίαζε τρισδιάστατα είδωλα στην κορυφή του. Τράβηξα βιαστικά Video με το κινητό και ζητάω συγνώμη, για την χαμηλή ποιότητα του.



Αξίζει να δείτε πάντως και το παρακάτω Video, που παρουσιάζει το κοντινό μέλλον των τηλεπικοινωνιών με «ολογράμματα». Μην σας ακούγεται παράξενο, αλλά τα κινητά τηλέφωνα σε λίγα χρόνια θα έχουν ενσωματωμένους Projectors, για να προβάλλουν φωτογραφίες και video παντού, έπειτα οι Projectors αυτοί θα αποκτήσουν ικανότητες αναγνώρισης αφής, στο σημείο που θα προβάλουν τα Media (τοίχος, τζάμι, διάφορα αντικείμενα) και τέλος θα καταλήξουν να προβάλουν στερεοσκοπικές τρισδιάστατες εικόνες.





Για το τέλος άφησα το καλύτερο από όλα. Δεν θα αναφέρω τίποτα παραπάνω, για αυτό, πέρα από το γεγονός ότι αυτή η τεχνολογία υπάρχει και μάλιστα σε χαμηλές τιμές στο εμπόριο. Ότι παρακολουθήσατε θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ζούμε και αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές και τις μηχανές και για να μην σας τρομάξω, για όλα όσα είδατε και διαβάσατε, δίνω το πολύ 10 χρόνια, για να μπουν στα σπίτια μας. Η Microsoft με τα Windows 7 και την τεχνολογία Microsoft Surfaces, έχει εδώ και καιρό αρχίσει να πιάνει το νόημα του μέλλοντος.





Είπατε τίποτα;

3D Conference
http://www.youtube.com/watch?v=rcfNC_x0VvE
3D Projectors
http://www.youtube.com/watch?v=uoxAHHX7jtA
Brain Control
http://www.youtube.com/watch?v=wIrLYdQu7tM&feature=related
Microsoft Surfaces
http://www.youtube.com/watch?v=-9j_tYP-kzc&feature=related

0 comments:

Post a Comment