Tuesday, June 17, 2008

Τα δεδομένα και η εμπειρία από τον Asus EEE με τα Windows Xp!

Χρόνος Format και αντιγραφή αρχείων για εγκατάσταση XP 1:20 λεπτά
Χρόνος εγκατάστασης Windows Xp 26 λεπτά
Χωρητικότητα Local C: 3,75 Gb
Χωρητικότητα με τα Windows Xp 2,72 Gb
Χωρητικότητα με τα Windows Xp Sp3 2,22 Gb
Χωρητικότητα με τα Windows Xp Sp3 1,13 Gb
Office Sp3 (+ πληθώρα άλλων προγραμμάτων)


Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του λειτουργικού, επιστρέψτε και διορθώστε από το Bios όταν κάνει εκκίνηση ο υπολογιστής με F2 την επιλογή OS Installation σε Finished. Αν δεν προχωρήσετε στην παραπάνω αλλαγή, θα έχει ως αποτέλεσμα οι USB θύρες να λειτουργούν αργά και να μην είναι συμβατές με USB 2.0.
Πρόβλημα θα παρουσιάσει και η εσωτερική κάμερα, που λόγο της μειωμένης ταχύτητας δεν θα λειτουργεί σωστά. Επομένως η συγκεκριμένη αλλαγή στο Bios κρίνεται απαραίτητη.

Μην προχωρήσετε στην αναβάθμιση του συστήματος μέσα από την Ιστοσελίδα της Microsoft και αυτό διότι το Sp3 θα προσπαθήσει να αποθηκευτεί, αποσυμπιεστεί και να διατηρήσει αρχεία Back up του συστήματος σας, στον μικρό δίσκο 4 Gb, που έχει και εγκαταστημένα τα Windows. Αντίθετα κατεβάστε το πακέτο από άλλη πηγή και αποθηκεύστε το στον μεγαλύτερο δίσκο. Μόλις ξεκινήσει η εγκατάσταση θα σας ρωτήσει σε πιο φάκελο να διατηρήσει τα αντίγραφα ασφαλείας του συστήματος. Επαναλάβετε πάλι την κίνηση να το κατευθύνετε σε άλλο δίσκο εκτός του μικρού 4Gb.
Η εγκατάσταση του Sp3 κράτησε παραπάνω από μισή ώρα.

Κατεβάστε το Sp3 από εδώ:
http://www.softwarepatch.com/windows/windows-xp-service-pack-3.html

Τέλος για να σώσετε λίγο ακόμη δίσκο κάντε τα παρακάτω βήματα.
Με την βοήθεια του TweakUi αλλάξτε τους φακέλους των Desktop / My Documents / My pictures, videos, photos στον δεύτερο δίσκο.

Κατεβάστε το TweakUi από εδώ:
http://download.microsoft.com/download/f/c/a/fca6767b-9ed9-45a6-b352-839afb2a2679/TweakUiPowertoySetup.exe

Κάντε αντιγραφή στον δεύτερο δίσκο τους παρακάτω φακέλους (σε περίπτωση που τα ξαναχρειαστείτε) και μετά σβήστε τους από τον αρχικό δίσκο.
C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
C:\Windows\Servicepackfiles\i386\

Πολύ καλό πρόγραμμα, για να κάνετε Overclock το EEEpc σας, είναι το EEEctl.
Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα του επεξεργαστή, την ένταση του ανεμιστήρα, για την αποτελεσματική ψύξη του συστήματος και τέλος μπορείτε να αλλάξετε την φωτεινότητα της οθόνης, μετατρέποντας την αρκετά πιο φωτεινή από ότι σας επιτρέπει το σύστημα.

Κατεβάστε το EEEctl από εδώ:
http://www.cpp.in/dev/eeectl/

Για να αυξήσετε την δύναμη και τις επιδόσεις του υπολογιστή σας, ορίστε να δέχεται Virtual Memory, από τον 4 Gb δίσκο. Μπορεί να είναι μικρότερος, αλλά επειδή είναι πιο γρήγορος από τον δεύτερο, είναι ιδανικός για αυτόν τον σκοπό. Θα αυξήσει δραματικά τις επιδόσεις του συστήματος σας.

Ισως κατά την διαδικασία κλεισίματος του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή να εμφανιστεί πρόβλημα σφάλματος PersistWNDName.exe is not responding. Για να το διορθώσετε εκτελέστε από το start – run – msconfig και έπειτα στην ταμπέλα startup ξετσεκάρετε το πρόγραμμα igfxpers, έπειτα apply και κάντε restart τον υπολογιστή σας.

Τον τελευταίο μήνα η ASUS αναβάθμισε το Bios της, αφαιρώντας τις παλιότερες εκδόσεις, από την επίσημη ιστοσελίδα της. Οι καινούργιες εκδόσεις βελτιώνουν την διάρκεια της μπαταρίας ρίχνοντας την συχνότητα του επεξεργαστή αυτόματα όσο η μπαταρία εξαντλείται ή σε άλλες περιπτώσεις, είναι μονίμως ρυθμισμένη στα 600 MHz. Δυστυχώς, οι καινούργιες εκδόσεις αφαίρεσαν την επιλογή από το BIOS (power saver, high performance mode) και δεν είναι συμβατές με το πρόγραμμα Overclock του EEEpc, EEEctl. Εάν λοιπόν, για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε να γυρίσετε σε παλαιότερη έκδοση, τότε μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση 302 από εδώ:http://pctrela.googlepages.com/0302.ROM

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τρέξω μέσα από τα Vista το Recovery dvd, που μετατρέπει μια Usb μνήμη με το λειτουργικό σύστημα Xandros, για επαναφορά του συστήματος στην εργοστασιακή του κατάσταση, παρά μόνο όταν έτρεξα το recovery disk μέσα από περιβάλλον Windows Xp.



Χρόνους εκκίνησης του υπολογιστή καθώς και shut down σε περιβάλλον Windows Xp, θα καταγράψω σε επόμενο post, καθώς και πιθανόν να ετοιμάσω και μία σύγκριση με τον Mac Book Pro. Δυστυχώς λόγο μεγάλου φόρτου εργασιών αυτό το διάστημα, θέλω να ελπίζω οτι θα το έχω ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Για να δείτε περισσότερα για τον Asus EEE από το blog πατήστε εδώ:http://pctrela.blogspot.com/search/label/Asus%20EEE


Install windows xp in Asus eee eeepc 900 901 help bios software drivers change folders save space εγκατάσταση των windows xp στον Asus eee eeepc 900 901 χρήσιμα προγράμματα

3 comments:

Καλορίζικο!
Αλλά βρε συ, σε αυτό το μηχανηματάκι του πάει καλλίτερα το Linuxάκι! ;-)

Από την μεριά του Eee θα απογειωθούν οι επιδώσεις του και απο την μεριά σου θα μάθεις κάτι νεο!
Όταν λέω Linux, δεν εννοώ να κρατήσεις το Xandors αλλά να δοκιμάσεις μια απο τις πιο δημοφιλής διανομές ώστε να έχεις και δυνατό support απο την κοινότητα!

Think about it και δεν θα χάσεις! ;-)

Μπορώ και να βοηθήσω αν θές!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον! Δυστυχώς οι περισσότερες διανομές Linux, καθυστερούν σημαντικά στο να εκκινήσουν τον υπολογιστή (τουλάχιστον όσο ξέρω), σε σύγκριση με τα Windows και το συγκεκριμένο pc πρέπει να είναι σε θέση να ξεκινάει αμέσως. Έπειτα δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ στο OpenOffice και ενοχλούμε που έπρεπε να αλλάζω Dictionary κάθε φορά που άλλαζα γλώσσα. Τα Linux δεν έχουν κάποια εφαρμογή ξεχωριστή και χρήσιμη που πραγματικά να με αναγκάσουν να τα εγκαταστήσω. Το Msn το οποίο χρησιμοποιώ πάρα πολύ συχνά, δεν υποστηρίζει καλά Video και Voice chat με τους κλώνους εκδόσεων για Linux. Λατρεύω τον Internet Explorer 7. Δεν μπορώ χωρίς Media Player (έχω παίξει με winamp, με Itunes σε Mac, με κλώνους του Winamp σε Linux) εάν κάποιος ασχοληθεί 10 λεπτά θα καταλάβει τι πάει να πει απλά κορυφαίο Library! Προβληματική σύνδεση με το Creative v plus.Τέλος δεν μπορούσα με τίποτα να συνδεθώ στο τοπικό δίκτυο μου και να τραβήξω, εκτελέσω αρχεία από το κεντρικό υπολογιστή μου που τρέχει Vista (όταν έπεζα με τα Xandros). Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που χρησιμοποιώ Windows. Ξέχασα να αναφέρω πως όσο παράξενο και να ακούγετε σε γειτονική καφετέρια ανακαλύπτω περισσότερα ασύρματα δίκτυα από ότι με τα Xandros που δοκίμασα μία μέρα αφού τον πήρα(λέω αλήθεια και εμένα με παραξενέυει). :)

Δεν είναι τόσο σκούρα όσο νομίζεις τα πράγματα!

Για το χρόνο του boot πχ που λες, αφορούσε παλαιότερο πυρήνα.
Με τον τελευταίο πυρήνα bootάρει το ίδιο γρήγορα (αν όχι γρηγορότερα) με τα windows. ;-)

Anyway, μια ιδέα έριξα.
Εγώ ήμουν Linux user έτσι κι αλλιώς, απλά όταν πήρα το Eee, το Linux μου έλυσε τα χέρια αφού είναι πλήρως παραμετροποιήσημο. Πιστεύω πως αν έβαζα Windows σε αυτό το μηχάνημα δεν θα μπορούσα καν να το λειτουργησω..!

Όπως βολεύεται ο κάθε ένας..! :-)

Post a Comment