Sunday, June 1, 2008

Athens Wireless Metropolitan Network "AWMN"

Το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών είναι μία μη κερδοσκοπική ασύρματη κοινότητα που έχει σκοπό την ανάπτυξη, χρήση και προώθηση ασύρματου ευρυζώνιου δικτύου στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.Το ασύρματο δίκτυο υλοποιείται με τεχνολογία ΙΕΕΕ802.11a / b, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό από πληθώρα κατασκευαστών, με δυναμικά πρωτόκολλα δρομολόγησης, σε ένα πλήθος υλοποιήσεων - διαρθρώσεων. Η λειτουργία του γίνεται στη μη-αδειοδοτημένη ISM ζώνη συχνοτήτων των 2.4GHz & 5GHz.


Για την υλοποίηση των υπηρεσιών, χρησιμοποιεί ένα πλήθος από λειτουργικά συστήματα, με προτίμηση στο ελεύθερο λογισμικό το οποίο βοηθά να επιτευχθεί η επιθυμητή σταθερότητα και ευελιξία.
Παράλληλα εκπαιδεύει τα μέλη του σε διάφορα θέματα, όπως οι ασύρματες τεχνολογίες, ip πρωτόκολλα, ip δρομολόγηση, linux OS, ιδιοκατασκευές (κεραίες, ιστοί), πραγματοποιώντας σχετικά workshop δοκιμάζοντας και συγκρίνοντας εξοπλισμό και τεχνολογίες.
Τέλος στοχεύει στη διαφήμιση και προβολή των ασύρματων τηλεπικοινωνιών στο κοινό και η προώθηση της ιδέας παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών αμφίδρομης ψηφιακής τηλεπικοινωνίας, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, σε συνεργασία με άλλες ασύρματες κοινότητες στην Ελλάδα, με εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς.
Σε τρία χρόνια λειτουργίας καταμετρά περίπου 500 ενεργούς κόμβους ενώ η γεωγραφική κάλυψη του δικτύου του εκτείνεται στις περισσότερες περιοχές με σημαντικό πληθυσμό. Τα μέλη του είναι ένα μωσαϊκό από ανθρώπους κάθε ηλικίας με υψηλό μορφωτικό επίπεδο κυρίως φοιτητές, επαγγελματίες από το χώρο των υπολογιστών, των δικτύων, ραδιοερασιτέχνες και εν γένει εραστές της τεχνολογίας.Κινητήριος δύναμη του είναι η εθελοντική προσφορά των μελών συνδυασμένη με το πνεύμα κοινότητας.
Αν ενδιαφέρεστε να συνδεθείτε στο δίκτυο συνεισφέροντας στην ανάπτυξή του και κερδίζοντας από τις υπηρεσίες του, τη γνώση που προσφέρει και την επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη, ξεκινείστε διαβάζοντας τους οδηγούς - βοηθήματα που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα. Η συμμετοχή σε όλα τα επίπεδά του είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες :http://www.awmn.net/ AWMN Quickstart : http://www.awmn.net/?id=quickstart PluginMeIn info (PDF 8.8MB) : http://info.awmn.net/images/stories/Tutorials/PlugMeIn/PlugMeIn2.pdf
Ευχαρηστώ πολύ τον “nOiz”, για την βοήθεια συλλογής πληροφοριών.

0 comments:

Post a Comment