Sunday, June 1, 2008

Τιμολόγηση Asus EEE 900, είναι πολλά τα εεευρώ.

Εεε;;; τι τιμές είναι αυτές; 560 € και 499 € παρακαλώ, σε ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, την στιγμή που η τιμολογιακή πολιτική για αυτό το προϊόν έπρεπε να κυμαίνετε γύρω στα 400 € και την στιγμή που το Δολάριο κάνει κατακόρυφη βουτιά έναντι του Ευρώ.

Καταλαβαίνω ότι το Asus EEE pc 900 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην Ελλάδα και ότι τα προγενέστερα μοντέλα EEE 700,701 έχουν ξεμείνει στις αποθήκες οπότε και δεν μπορούν να τα πουλήσουν σε χαμηλότερες τιμές, αλλά είναι κατά την γνώμη μου πολύ λάθος κίνηση, διότι απλά δεν πρόκειται κανείς να τα αγοράσει. Υπάρχουν πολλοί Φορητοί υπολογιστές που είναι στα 600 € με πολλαπλάσιες δυνατότητες, γιατί να διαλέξει ο καταναλωτής τον πανάκριβο EEE; Δεν θα το κάνει ή θα επιλέξει να το παραγγέλλει από το εξωτερικό φυσικά.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα ξεχνάνε μου φαίνετε ότι αυτός ο υπολογιστής έχει ως στοχευμένη αγορά τους καταναλωτές που θέλουν να έχουν έναν φτηνό δεύτερο υπολογιστή. Αυτός ήταν και ο λόγος δημιουργίας αυτής της σειράς της Asus. Στην Ελλάδα δεν έχει διαφημιστεί όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο κόσμος που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τον κόσμο των φτηνών φορητών υπολογιστών να αποτελείτε από γνώστες της τεχνολογίας που κάνουν εκτεταμένη χρήση αυτής και όπως είναι φυσικό το να ακολουθήσουν μία διαδικασία παραγγελίας από το εξωτερικό, μέσω γνωστών μεγάλων ηλεκτρονικών καταστημάτων και ιστοσελίδων δημοπρασιών, είναι για αυτούς παιχνιδάκι.

Συμπέρασμα: Κανείς δεν πρόκειται να δώσει τόσα λεφτά για να το πάρει από την Ελλάδα και για όλους εσάς που κοστολογείται όπως θέλετε κάποια προϊόντα, θέλω να ξέρετε πως όπως τα αγοράσατε έτσι θα μείνουν στις αποθήκες σας. Δεν ήμαστε ούτε χαζοί ούτε αφελής.
Δυστυχώς λυπάμαι πολύ, για όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και αν πρόκειται να περιμένω αύριο μεθαύριο και το Iphone ξέρω και τι θα περιμένω από τα Ελληνικά καταστήματα και τις τιμολογιακές πολιτικές τους. Ζούμε σε μία παγκόσμια αγορά και οι Ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να μάθουν να ζουν μέσα σε αυτήν.

9 comments:

Agree χωρίς αμφιβολία +1
οι ελληνικές επιχειρήσεις όμως δε στοχεύουν να κερδίσουν καμια περιουσία από αυτά τα φτηνά laptop και για αυτόν τον λόγο ανέβασαν τη τιμή τους κατα 50-100ευρώ το πολύ σε κάτι τέτοια προιόντα που αν κάνεις μια αφαίρεση 100-50 ευρώ μεταφορικά που έχεις αν το πάρεις από εξωτερικό πέφτει στα 50 ευρώ το "κέρδος" τους και θα τα βγάλουν από όλους αυτούς που δε κάνουν αγορές μέσω internet.Οι οποίοι είναι αρκετοί στην Ελλάδα για διάφορους λόγους.

Η παραγγελία που πραγματοποίησα μέσω γνωστής ηλεκτρονικής σελίδας αγορών, μου κόστισε συνολικά 421,01 € μαζί με τα έξοδα αποστολής για το EEE 900 (ελπίζω να μην υπάρχουν προβλήματα κατά την μεταφορά). Εάν αποφάσιζα να το πουλήσω εδώ δεν θα το πούλαγα ούτε 450 € και με την λογική ότι θα έφερνα παραπάνω από ένα κομμάτια, που θα σήμαινε ότι το συνολικό κόστος μεταφορών θα μειωνόταν. Ποιος δεν θα το αγόραζε για 450 € ; τώρα με τις τιμές που βάζουν τα ελληνικά καταστήματα είναι αμφίβολο τι θα πουλήσουν.

Σωστα τα λες. Ομως μηπως μπορεις να μου πεις το ονομα της γνωστης ηλεκτρονικης αλυσιδας? Ουτε απο το clove βγαινει 420,01 oυτε απο το expansys!

Έκανα την παραγγελία από ηλεκτρονικό κατάστημα του εξωτερικού που βρήκα από το EBay.com . Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση στο συγκεκριμένο κατάστημα (υπόψη δεν το έχω ούτε εγώ ακόμη λάβει στα χέρια μου). Μόλις το πάρω θα γράψω σχετικό άρθρο. Πάντως θα σου στείλω την διεύθυνση μέσω mail.

Σε ευχαριστω πολύ. Μια που είδα ότι τα ευρωπαικα καταστήματα δε μειωνουν τις τιμές, το καλοκοιταω το ebay, αλλά σκέφτομαι μη το τσιμπησουν στο τελωνείο κ μας βγει ο κούκος αηδόνιeee! :)

Στείλε το mail sou sto pctrela@gmail.com

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ EBAY ΤΟ ΝΕΟ ASUS EEE 900. ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΗΤΑΝ 450 ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΩ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 105 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΦΗΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 80 ΕΥΡΩ.
ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟ. ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ (ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ WINDOWS XP KAI OXI ΜΕ ΤΑ LINUX). ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑ.
ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ SITE ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΟ WORD???

Λυπάμαι πολύ που μπήκες στην ταλαιπωρία να πληρώσεις παραπάνω τέλη, με αποτέλεσμα να ανεβεί το τελικό κόστος του προϊόντος. Η αλήθεια είναι ότι θέλει πολύ προσοχή όταν πραγματοποιούμε αγορές από το Internet. Καλό είναι να διαβάζεις, με ποιους τρόπους κάνει αποστολή στο προϊόν ο πωλητής/ κατάστημα. Εγώ ήμουν τυχερός και δεν χρειάστηκε να πληρώσω κάτι παραπάνω (φοβόμουν και εγώ). Με το Ebay μπορείς να ρωτήσεις τον πωλητή τι κινήσεις κάνει, για να αποφύγουν το παραπάνω κόστος. Συνήθης τακτική βέβαια είναι να ζητάς να σου τα τυλίγουν, για δώρο. Όσο για το Office αν θες να αποφύγεις το κόστος αγοράς μπορείς να κατεβάσεις τον δωρεάν OpenOffice από το http://www.openoffice.org/ το οποίο είναι 100% συμβατό με το Microsoft Office.

Γιατί να μπεις στον κόπο να ψάχνεις στο Ebay και να ελπίζεις μπας και δεν σε πιάσιε το τελωνείο;
στο www.emarket.gr έχω βρει κατά καιρούς διάφορες προσφορές. υπομονή να έχεις, να περιμένεις κάποιος να βάλει σε καλή τιμή κάτι που ψάχνεις.

βάζω το site να με ενημερώνει για το τι μπαίνει, ανάλογα με το τι ψάχνω και μπαίνω συχνά να τα βλέπω, αυτά που μου έρχονται σε mail.

To easy! :)

Post a Comment