Tuesday, June 3, 2008

Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου


Τώρα που πλησιάζει το καλοκαιράκι και θα ετοιμάζεστε να κάνετε τις διακοπές σας σε κάποιο Ελληνικό νησάκι, αυτή η ιστοσελίδα είναι ότι πρέπει.
http://www.marinetraffic.com/
http://syros-observer.aegean.gr/ais/default.aspx?language=_GR
Πρόκειται για μία ζωντανού χρόνου ιστοσελίδα που έχει ως περιεχόμενο την προβολή και την ακριβή τοποθεσία (στίγμα) που βρίσκονται τα πλοία στην Ελλαδική περιοχή και όχι μόνο. Περιέχει και φωτογραφίες των ίδιων των καραβιών, λιμανιών και συνεργάζεται με το Google Maps για να έχετε την καλύτερη προβολή των δεδομένων.
Έτσι αν θέλετε να ξέρετε εάν κάποιο πλοίο έχει δέσει στο λιμάνι ή σαλπάρει για κάποιο νησάκι , το μόνο που θα κάνετε είναι να επισκεφτείτε αυτήν την ιστοσελίδα.

Από προσωπική χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, παρατήρησα ότι κάποια λιμάνια λείπουν από τον χάρτη, θέλω να ελπίζω και πιστεύω πως οι δημιουργοί του MarineTraffic.com προσπαθούν να έχουν όσο το δυνατόν πιο σωστά και ορθά ανανεωμένα τα δεδομένα που χρησιμοποιούν.

Ευχαριστώ την αδερφούλα μου που μου επισήμανε αυτήν την ιστοσελίδα.

1 comments:

Από συζήτηση που είχα με εργαζόμενο σε ταξιδιωτικό γραφείο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο και ότι υπάρχει έλλειψη βάσης δεδομένων.
Ας ελπίσουμε ότι θα διορθωθεί η κατάσταση.

Post a Comment