Friday, June 6, 2008

Gmail καινούργιες πειραματικές λειτουργίες!

Η Google ανακοίνωσε ότι σήμερα το Gmail θα αναβαθμιστεί και θα περιέχει ένα καινούργιο ταμπελάκι το ονομαζόμενο “Gmail Labs”.
Σε αυτό το ταμπελάκι θα εμπεριέχονται όλες οι καινούργιες ιδέες που έχει η εταιρία για την υπηρεσία της Ηλεκτρονικής της αλληλογραφίας. Οι χρήστες θα μπορούν να δοκιμάζουν τις πειραματικές αυτές εφαρμογές και να αφήσουν τις εντυπώσεις τους από την χρήση τους στην εταιρία.
Μάλιστα οι άνθρωποι τις Google, πιστεύουν ότι οι πελάτες της θα κάνουν συχνότερη χρήση των υπηρεσιών τους και τους παρακινεί να περνούν περισσότερο χρόνο με αυτές συγκριτικά με άλλες καθημερινές δραστηριότητες τους.

Οι καινούργιες δυνατότητες που θα έχουν πρόσβαση όλοι οι χρήστες και συνδρομητές της Google εντελώς δωρεάν είναι οι εξής (στα αγγλικά)

a module for quick links (saved searches, important messages)
superstars (additional star icons)
pictures in Gmail chat
fixed width font
custom keyboard shortcuts
mouse gestures
random signaturesignature tweaks (places the signature before the quoted text)
custom date format
muzzle (hide the status of your contacts in Gmail chat)
play Snake inside Gmail
email addict (blocks the screen for 15 minutes)
hide unread count

Τα Google Labs είναι ένα εργαστήρι καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων γραφείου της Google. Κάθε μέρα στα γραφεία της, καταφτάνουν καινούργιες ιδέες που προτείνουν χρήστες για υπηρεσίες Web 2, τα οποία περνάνε από δοκιμές στα λεγόμενα (εικονικά) εργαστήρια της.
Κάποιες από αυτές τις ιδέες καταφέρνουν να υλοποιηθούν και περνάνε σε δοκιμαστικό στάδιο, ώσπου στο τέλος ενσωματώνονται στην συλλογή με τις καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες που παρέχει η Google, τις περισσότερες φορές μάλιστα εντελώς δωρεάν.
Παραδείγματα τέτοιων υπηρεσιών είναι τα Google Docs, Google Videos, Code Search, Translation, Transit, Trends, Reader, Google Maps κτλπ
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε την δωρεάν τηλεφωνική υπηρεσία αναζήτησης πληροφοριών 1-800-GooG-411 η οποία μάλιστα λειτουργεί με φωνητικές εντολές παρακαλώ!!!

Μετά από όλα αυτά, πώς είναι δυνατόν αυτή η επιχείρηση να χάσει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της; Μπράβο Google!!!

Περισσότερες πληροφορίες :
http://labs.google.com/
http://www.techcrunch.com/2008/06/05/gmail-labs-a-public-stage-for-googlers-20-time/

1 comments:

Για να ενεργοποιήσετε τα Gmail Labs στον ηλεκτρονικό λογαριασμό σας, θα πρέπει να αλλάξετε την γλώσσα του περιβάλλοντος από τις Ρυθμίσεις στα Αγγλικά https://mail.google.com/mail/?labs=1#settings .

Post a Comment