Thursday, July 17, 2008

Συγχρονισμός αρχείων στους Υπολογιστές σας με το DropBox και Windows Live FolderShare!

Το FolderShare των Windows Live υπηρεσιών, είναι ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα, υπηρεσία που αναλαμβάνει να συγχρονίσει αρχεία και φακέλους, ανάμεσα σε διάφορους υπολογιστές, βοηθώντας έτσι τον χρήστη να χειρίζεται τα διάφορα δεδομένα του, από όποιο υπολογιστή επιθυμεί, σαν να δούλευε μόνο σε έναν. Έτσι εάν για παράδειγμα θέλουμε να μοιραστούμε τον φάκελο My Documents, με όλους τους υπολογιστές του σπιτιού και να ενημερώνονται αυτόματα, για κάθε καινούργια αλλαγή κάποιου αρχείου, ακόμη και όταν ο υπολογιστή μας βρίσκεται στο γραφείο και ο άλλος στο σπίτι μας, το FolderShare, αναλαμβάνει μέσο του Internet να κάνει όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις στα αρχεία μας, διατηρώντας σε τάξη τα διάφορα δεδομένα μας, σαν να χειριζόμασταν μόνο έναν υπολογιστή.
Παράλληλα, μας δίνετε η δυνατότητα να δημιουργήσουμε Φακέλους, στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση και άλλοι χρήστες όπως ακριβώς και το Sharing Folder του MSN Messenger.

Το FolderShare βρίσκεται σε στάδιο Beta ακόμη και είναι συμβατό και σε Mac και σε περιβάλλον Windows. Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την παρακάτω διεύθυνση https://www.foldershare.com/ και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του.

Στο κοντινό μέλλον, ενδέχεται να παρουσιαστούν και άλλες τέτοιες υπηρεσίες με πολύ καλή λύση και το εντελώς δωρεάν πρόγραμμα, υπηρεσία DropBox που μπορείτε να το βρείτε στην διεύθυνση http://www.getdropbox.com/.
Το δυνατό στοιχείο του DropBox, είναι ότι προσφέρει και την δυνατότητα ανάκτησης παλαιότερων εκδόσεων τον αρχείων μας, έτσι για παράδειγμα εάν θέλαμε να δούμε ένα αρχείο κειμένου που το έχουμε τροποποιήσει ή σβήσει εδώ και μέρες, τώρα έχουμε την δυνατότητα να ανατρέξουμε σε αυτό όπως ακριβώς ήταν, σε καθορισμένη ημερομηνία και ώρα που θα ζητήσουμε.

Το DropBox, είναι ακόμη στο στάδιο κλειστής Beta δοκιμής, προς τους χρήστες του και αναμένουμε με μεγάλη αγωνία, την τελική του έκδοση και ημερομηνία.

Προσωπικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, από τις δυνατότητες διαμοιρασμού, συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων που μπορούμε πλέον να έχουμε.
Η Microsoft, βλέπει για άλλη μία φορά μπροστά το μέλλον και το σύνολο υπηρεσιών Windows Live, αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο για όσους επιθυμήσουν να το αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Windows SkyDrive που προσφέρεται εντελώς δωρεάν και παρέχει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο και άμεση πρόσβαση με την βοήθεια του διαδίκτυου, για τα αρχεία μας.

Πάμε μπροστά, οι εποχές αλλάζουν, ας εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, που πλέον είναι πιο προσιτές από ποτέ στο έπακρο!!!

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας στο Windows Live Folder Share από:
http://www.foldershare.com/
Παρακολουθήστε την δοκιμαστική έκδοση του DropBox και ενημερωθείτε, για τις δυνατότητες που προσφέρει από την διεύθυνση από:
http://www.getdropbox.com/

0 comments:

Post a Comment