Thursday, July 3, 2008

Επιτέλους οθόνες αφής 8,9 ιντσών, για τον ΕΕΕ 900!

Προς όλους τους απανταχού επίδοξους Modders, επιτέλους οι διάφορες εταιρίες, αρχίζουν να εμφανίζουν λεπτές επιφάνειες αφής στο εμπόριο στις διαστάσεις των 8,9 ίντσων. Πιο συγκεκριμένα λεπτές (περίπου 1mm), επιφάνειες touch screen, που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στον μικρό Asus EEE 900 και κυριολεκτικά να απογειώσουν τις δυνατότητες και την πολυχρηστικότητα αυτού του Υπολογιστή.
Η εγκατάσταση τέτοιων επιφανειών, δεν αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσουν είναι ρεύμα και μία USB θύρα. Το ρεύμα φυσικά θα το πάρουν από τα pins της USB που αυτοτροφοδοτείται συνεχώς από το Pc. Το μόνο πρόβλημα, είναι ότι η αναζήτηση της USB θα πρέπει να γίνει από το εσωτερικό του υπολογιστή και η οποιαδήποτε σύνδεση καλωδίων, απευθείας πάνω στην Motherboard. Το αρκετά θετικό είναι πώς αυτές οι οθόνες αφής, είναι πάρα πολύ λεπτές με αποτέλεσμα να μην φουσκώνουν το εξωτερικό πλαίσιο της οθόνης, ώστε να μην εμποδίζει την οθόνη να κλείσει ή να δείχνει άσχημο και να προσθέτει βάρος. Ίσως να χάσετε λιγάκι φωτεινότητα, αλλά αξίζει τον κόπο.

Στο παρακάτω Video παρουσιάζεται ένα project, mod του γνωστού Jkkmobile (http://www.jkkmobile.com/) , ο οποίος φημίζεται, για την τρέλα και την μανία που έχει, με τα UMPC και πιο συγκεκριμένα με αυτό της Asus. Μέσα στον ΕΕΕ 900 τοποθέτησε touch screen και 3G modem, για εντελώς ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.




Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε και άλλους κατασκευαστές, να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις κατασκευής οθονών αφής και πιο συγκεκριμένα, για τον Asus.
Προσωπικά, σκοπεύω να παραγγείλω και εγώ μία οθόνη αφής στις 8,9 ίντσες το συντομότερο δυνατόν και να την εγκαταστήσω μέσα στον Asus. Θα γράψω νέα και λεπτομέρειες το συντομότερο δυνατών μάθω κάτι.

Διευθύνσεις:

http://www.jkkmobile.com/
Asus Eee PC 900 with touch screen http://jkkmobile.blogspot.com/2008/07/asus-eee-pc-900-with-touch-screen.html
Asus Eee PC 900 with internal 3G http://jkkmobile.blogspot.com/2008/07/asus-eee-pc-900-with-internal-3g.html

0 comments:

Post a Comment