Wednesday, July 2, 2008

Διαφορά στην ποιότητα 5 Megapixel ανάλυσης κινητών.

Πλησιάζουν οι επιδοτήσεις και έρχεται η στιγμή να διαλέξεις καινούργιο κινητό.
Με βάση φυσικά πάντα την οικονομική ευχέρεια και το πόσα λεφτά θα διαθέσει κάποιος, για ένα καινούργιο κινητό, τα κριτήρια που θα τον κάνουν να επιλέξει κάποιο μοντέλο, μάρκα κινητού είναι τα παρακάτω.

Το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι η εξωτερική εμφάνιση. Είναι ο παράγοντας που σε κάνει να λατρέψεις ή να μισήσεις ένα κινητό τηλέφωνο. Όσα χαρακτηριστικά και λειτουργίες να έχει πάνω ένα κινητό, η αγορά του θα κριθεί για παραπάνω από 50% από την εξωτερική εμφάνιση και το Design.
Έπειτα πάμε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να έχει ο κάθε ένας στη συσκευή του, τα οποία μπορεί να είναι τα εξής ή συνδυασμός αυτών: Camera, GPS, 3G, Bluetooth, Wi-Fi, Touch screen, MP3, ραδιόφωνο.
Προσωπικά και για να είμαι ειλικρινής, το Wi-Fi έχει παρατηρηθεί, ότι κανένας δεν το αξιοποιεί τελικά. Όλοι χρησιμοποιούν την κάμερα και το Bluetooth. Το GPS είναι κάτι χρήσιμο να έχουμε, αλλά αν το κινητό δεν περιέχει οθόνη αφής, για να το ρυθμίζουμε και απλά το χρησιμοποιούμε, τότε το μόνο που κάνει είναι να βλέπουμε πού βρισκόμαστε κάθε στιγμή (καλύτερα να πάρουμε ξεχωριστή συσκευή για GPS).
Σχεδόν όλα τα κινητά και για όλες τις τιμές έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 αρχείων και έχουν όλα πάνω κάτω την ίδια ποιότητα, καθώς όσο και να ισχυρίζονται μερικοί, η ποιότητα του ήχου των τραγουδιών, εξαρτάτε κατά κύριο λόγο από την ίδια ποιότητα του τραγουδιού που έχουμε φορτώσει (128 kbit 256 kbit κτλπ) και έπειτα από την ποιότητα των ακουστικών. Τα Mp3 δεν αποτελούν κάτι καινούργιο και η κατασκευή συσκευών αναπαραγωγής τέτοιον αρχείων δεν κοστίζει στις εταιρίες και είναι όλα καλής ποιότητας.

Για μένα ο παράγοντας που θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο, είναι η ποιότητα και η λειτουργίες της κάμερας. Είναι κάτι που όλοι χρησιμοποιούμε και είναι η δεύτερη πιο συχνή λειτουργία που κάνουμε με το κινητό μας, εκτός από το να μιλάμε στο τηλέφωνο φυσικά. Έτσι θα ήθελα να επικεντρωθώ στα κινητά που προσφέρουν τα περισσότερα Megapixel στην καλύτερη δυνατή τιμή. Ψάχνοντας γρήγορα στο διαδίκτυο βρήκα την εξής ιστοσελίδα που συγκρίνει 5 γνωστά μοντέλα κινητών http://www.dialaphone.co.uk/blog/?p=834 , που προσφέρουν ανάλυση 5 megapixels.
Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο διότι δείχνει μία σαφή εικόνα, για το πόσο μεγάλη διαφορά μπορούν να έχουν οι φωτογραφικές κάμερες των κινητών και ας έχουν τα ίδια Megapixel.

Από τις 5 αυτές συσκευές, στεναχωρήθηκα από την σύγκριση των φωτογραφιών, όσο αφορά το μοντέλο K850i, διότι ήμουν κάποτε κάτοχος του K800i (μέχρι που με σταμάτησαν και το έκλεψαν), το οποίο έβγαζε απίστευτα καθαρές φωτογραφίες, που ακόμη και σήμερα σκέφτομαι να το ξαναγοράσω και ας έχει 3 megapixel έναντι των 5 που κυκλοφορούν σήμερα.

Διαφορά στην ποιότητα 5 Megapixel κινητών:
http://www.dialaphone.co.uk/blog/?p=834

0 comments:

Post a Comment