Στο παρακάτω Video που ακολουθεί, καταγράφηκαν οι χρόνοι που χρειάζεται το Asus EEE 900, να κάνει εκκίνηση και απενεργοποίηση σε περιβάλλον Windows XP, τόσο στο Sp2 αλλά και στο Sp3 με και χωρίς τους επίσημους οδηγούς της Asus.
Οι χρόνοι που καταγράφηκαν είναι οι εξής:
SP2 χωρίς οδηγούς
Εκκίνηση 19 δευτερόλεπτα
Απενεργοποίηση 15 δευτερόλεπτα
Sp3 χωρίς οδηγούς
Εκκίνηση 20 δευτερόλεπτα
Απενεργοποίηση 07 δευτερόλεπτα
(βελτιωμένο το Sp3 σε αυτόν τον τομέα!)
Sp3 με τους επίσημους οδηγούς της Asus, για τον EEE 900
Εκκίνηση 34 δευτερόλεπτα
Απενεργοποίηση 23 δευτερόλεπτα
Sp3 με όλους τους απαραίτητους οδηγούς και τα απαραίτητα προγράμματα (εξαρτάται και από το πλήθος τον προγραμμάτων)
Εκκίνηση από 40 δευτερόλεπτα και πάνω
Απενεργοποίηση από 25 δευτερόλεπτα και πάνω
Συμπέρασμα είναι πώς τα Windows XP, μπορούν πράγματι να ξεκινήσουν πάρα πολύ γρήγορα τον υπολογιστή, ο παράγοντας που θα κρίνει τους χρόνους, είναι καθαρά βασισμένος στο πλήθος των προγραμμάτων και οδηγών των συσκευών και των περιφερειακών που θα χρησιμοποιήσετε.
Οι περισσότεροι χρήστες UMPC, έχουν τον υπολογιστή τους σε συνεχή χρήση Stand By, πετυχαίνοντας σχεδόν άμεση ενεργοποίηση του συστήματος σε χρόνους κάτω από 5 δευτερόλεπτα, με μικρή πάντα απώλεια αυτονομίας του υπολογιστή.
Speed Boot Shut Down Time Test Asus EEE 900 XP SP2 SP3 Clean Install Drivers
5 comments:
Αγόρασα το Asus EEE PC 900.
ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ!!!
Έχει τα ΧΡ.
Μου κόστισε 329 €. Πιστεύεται ότι μπορώ να βάλω τα Linux?
Θα γίνει πιο γρήγορο?
Σε καμία περίπτωση δεν θα εγκαθιστούσα τα Linux σε αυτόν τον υπολογιστή, ακριβώς για τον λόγο ότι θα μου στερούσαν πολλές δυνατότητες και εφαρμογές που μόνο τα Windows Xp, μπορούν να μου προσφέρουν. Οι χρόνοι εκκίνησης όπως παρατήρησες διαφέρουν πάντα ανάλογα με την περίσταση. Το θέμα είναι που βρίσκετε τον υπολογιστή αργό; Σε περίπτωση που αναφέρεστε για το Browsing συνιστώ ανεπιφύλαχτα τον Firefox 3 που μπορείτε να τον κατεβάσετε ελεύθερα και είναι αρκετές φορές πιο γρήγορος, από τον Explorer. Πρόσφατα είδα έναν Asus EEE που αγοράστηκε από Ελληνικό κατάστημα στην ίδια τιμή με εσάς και αμέσως παρατήρησα ότι ήταν αναβαθμισμένο το Bios στην τελευταία έκδοση. Θα συνιστούσα να εγκαταστήσετε το παλαιότερο Bios (υπάρχει σε άλλο post, μέσα στο blog μου) που δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε εάν ο υπολογιστής θέλετε να τρέχει σε Power Saver Mode (δηλαδή πιο αργά σε επιδόσεις, αλλά εξοικονομεί ενέργεια) ή σε High Performance Mode (δηλαδή να είναι συνέχεια στα 900 MHZ). Αξίζει να σημειωθεί ότι η παλαιότερη έκδοση Bios είναι συμβατή και με το πρόγραμμα EEEctl το οποίο σας επιτρέπει να αλλάζετε την ταχύτητα του υπολογιστή, μέσα από το περιβάλλον των Windows σε πραγματικό χρόνο και όποτε εσείς το κρίνετε απαραίτητο. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί με την μπαταρία των 4400 μιλιαμπέρ που προσφέρει 2:30 ώρες διάρκεια ζωής και έτσι εγκαθιστούν το καινούργιο Bios, που αλλάζει την ταχύτητα του υπολογιστή μόνο του όταν λειτουργεί με την μπαταρία ή όταν εξαντλείται πολύ η ισχύς της. Η διαφορά στην χαμηλή ταχύτητα/ συχνότητα 600 mhz με 900 mhz, που είναι η κανονική προσφέρει λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα αυτονομίας, οπότε και κατά την γνώμη μου ο υπολογιστής θα πρέπει να λειτουργεί στο Full των δυνατοτήτων του. Εάν θέλετε να κερδίσετε αυτονομία, μπορείτε απλά να χαμηλώσετε λιγάκι την φωτεινότητα της οθόνης. O υπολογιστής ανταποκρίνεται ιδιαίτερα γρήγορα κατά την προσωπική μου άποψη και δουλεύω σχεδόν συνέχεια σε αυτόν. Ακόμη και το συγκεκριμένο Comment το γράφω από τον EEE 900. Η ταχύτητα των Windows εξαρτάτε βέβαια και από τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει μέσα. Ελπίζω να βοήθησα! Καλορίζικο το καινούργιο Laptop, πιστέψτε με δεν θα μετανιώσετε την αγορά σας. Να ξέρετε ότι το συγκεκριμένο Laptop, είναι 3 μετά τα δύο Mac Book της Apple σε πωλήσεις/ Best product.
(Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία της Asus, ότι γράφω το γράφω από Hobby και δεν προσπαθώ να κάνω διαφήμιση)
Λάθος ήθελα να πώ 30 λεπτά και όχι δευτερόλεπτα.
EYXAPISTO!!!
http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=37047
για αγγλομαθείς
Post a Comment