Tuesday, May 20, 2008

Δωρεάν σκληρός δίσκος με το GmailFs!


Gmail Drive , GmailFs απο την viksoe.dk

Εάν έχετε ένα λογαριασμό Google Mail και χρησιμοποιείτε Windows Xp ή Vista, μπορείτε να αποκτήσετε ένα εντελώς δωρεάν αποθηκευτικό μέσω σαν σκληρό δίσκο, μέσω του προγράμματος GmailFs.
Το πρόγραμμα αυτό εκμεταλλεύεται τον αποθηκευτικό χώρο του Google Mail σας και τον χρησιμοποιεί σαν εικονικό σκληρό δίσκο δίπλα στον C:\ που εμφανίζεται στο My Computer. Αφού καταχωρήσετε τα στοιχεία σας μπορείτε να κάνετε Copy / Paste και Drag and Drop κατευθείαν από τον Window Explorer σας ακριβώς όπως θα κάνατε και με τον κανονικό σας δίσκο.
Το GmailFs λειτουργεί στέλνοντας εικονικά Email στον λογαριασμό σας που περιέχουν τα αρχεία που επιθυμητέ σαν Attachments, έτσι καλό θα ήταν να δημιουργήσετε κριτήρια και φίλτρα μέσω του μενού του Google Mail σας ώστε να μην εμφανίζονται σαν καινούργια Mail.
Το πρόγραμμα λειτουργεί πάρα πολύ καλά και δεν παρουσιάζει προβλήματα αρκεί πάντα να μην μεταφέρεται πάρα πολύ μεγάλα αρχεία παράλληλα. Το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να έχει αυτήν την δυνατότητα δωρεάν, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν παρόμοιες λύσεις στο εμπόριο δεν μπορεί να αφήσει κανέναν χρήστη αδιάφορο, καθώς για την αποθήκευση σημαντικών αρχείων Images και Documents που θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από παντού και δεν θα υπάρχει η πιθανότητα να σβηστούν η να χαθούν καθώς θα μένουν πάντα αποθηκευμένα στους Server της Google το κάνει Ιδανική Λύση, για αυτούς που έχουν τέτοιες ανάγκες.

Μπορείτε να το κατεβάσετε από την παρακάτω διεύθυνση εντελώς δωρεάν:
www.viksoe.dk/code/gmail.htm

gmail free drive windows program use mail acount for free disk space gmailfs file access

2 comments:

Κάπως έπρεπε να αξιοποιηθούν τα 6+ GB του Gmail, γιατί με emails δεν νομίζω.

Επίσης νομίζω πως το αρχείο που ανεβάζεις δεν θα πρέπει να έχει μέγεθος πάνω από 20MB.

Καλή φάση!
Θα το δοκιμάσω ;)

Post a Comment