Thursday, May 22, 2008

Οι 3 βασικές κινήσεις και τα 5 καλύτερα προγράμματα για ένα καθαρό σωστά λειτουργικό σύστημα

Ας πάρουμε το σενάριο ότι μόλις κάνατε Format τον υπολογιστή σας και τα Windows τελείωσαν την εγκατάσταση. Τώρα τι κάνετε;
Παρακάτω παρουσιάζονται οι 3 κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε το Computer σας έτοιμο για δουλεία και μία συλλογή με τα 5 καλύτερα προγράμματα (πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη και εμπειρία) που θα κρατήσουν τον σύστημα μας σε φόρμα για πολύ καιρό.

1) Εκκίνηση αναβάθμισης Windows μέσω του Microsoft Update

Μην περιμένετε οι αναβαθμίσεις να κατέβουν αυτόματα αλλά αντίθετα πραγματοποιήστε μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Microsoft, θα σας καθοδηγήσει και θα σας προτείνει τις καλύτερες και ορθότερες αναβαθμίσεις που πρέπει να έχετε καθώς και την άμεση εγκατάσταση τους.

2) Έλεγχος σωστών Drivers Hardware, από τις σελίδες των κατασκευαστών τους

Θα πρέπει να έχετε τις τελευταίες αναβαθμίσεις στην Κάρτα Γραφικών, Κάρτα Ήχου, Motherboard και αφήστε για αργότερα όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Τους Οδηγούς, Drivers θα τα βρείτε στην σελίδα των κατασκευαστών τους ή απλά βάζοντας στο Google το μοντέλο του Hardware να ακολουθήτε από την λέξη Drivers. (Υπάρχει περίπτωση και να εγκατασταθούν αυτόματα από το Update των Windows)

Για να δείτε ποιοι Οδηγοί σας λείπουν θα πρέπει να πάτε με δεξί κουμπί του Mouse -> My computer --> properties --> Device Manager (Υπάρχει και στο Control Panel) και όπου υπάρχει έλλειψη οδηγών να τους εγκαταστήσετε.

3) Εγκατάσταση των 5 πιο βασικών προγραμμάτων
Προσοχή : αποφύγετε κατά την εγκατάσταση να εγκαταστήσετε τρίτα προγράμματα ή Toolbars που έρχονται μαζί με το πρόγραμμα, απλά μην επιλέγοντας τα κατά την διαδικασία εγκατάστασης του αρχικού λογισμικού που έχετε επιλέξει.

1. AvGuard http://www.filehippo.com/download_avg_antivirus/
Είναι δωρεάν, πραγματοποιεί μόνο του αναβαθμίσεις κάθε φορά που μπαίνετε στο Ίντερνετ και δεν καταναλώνει πολλούς πόρους και μνήμη στο σύστημα μας.

2. Klite Codec Pack http://www.filehippo.com/download_klite_codec_pack/
Είναι όλο το πακέτο με όλους τους αποκωδικοποιητές για να μπορείτε να απολαύσετε οποιοδήποτε αρχείο Ήχου και Video υπάρχει στον πλανήτη, χωρίς κανένα πρόβλημα.

3. CCleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/
Δωρεάν πρόγραμμα το οποίο εξαφανίζει τα ίχνη στον υπολογιστή σας History, Recent Documents κτλ, διορθώνει τυχόν λάθη στο Registry των Windows και τέλος περιλαμβάνει μικρά εργαλεία για την εύκολη διαχείριση του συστήματος γενικότερα και την συντήρηση αυτού.

4. Adobe Reader, Adobe Flash Player http://www.filehippo.com/search?q=adobe
Για αναπαραγωγή αρχείων PDF και προβολή Flash Video από τον Browser σας (Youtube κτλπ).

5. CDburnerXp http://www.filehippo.com/download_cdburnerxp/
Δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας Cd και DVD.

Τελειώνοντας θέλω να αναφέρω, ότι ίσως κάποιοι φίλοι να μπορούν να προτείνουν και άλλες εφαρμογές που να κάνουν πιο εξειδικευμένες εργασίες ή να βρίσκουν αυτήν την λίστα ανεπαρκή. Μπορούμε να προσθέσουμε τον Messenger, Open Office κτλπ απλά η χρήση τέτοιων προγραμμάτων είναι καθαρά στην προτίμηση και επιλογή του χρήστη και οι προτάσεις που αναφέρω είναι αυτές που θα κάνουν ένα σύστημα να λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα και περιττά προγράμματα.

Φυσικά μπορείτε πάντα να αφήσετε μια απάντηση με τις προτάσεις και τις σκέψεις σας παρακάτω:

0 comments:

Post a Comment