Saturday, May 24, 2008

Προσεχώς Asus ΕΕΕ pc 900 , 901

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για τον Laptop της Asus που κοστίζει 400 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι για τον Asus EEE 900. Την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές η Asus έχει ήδη ανακοινώσει το καινούργιο μοντέλο της σειράς το 901 που θα φέρει τους καινούργιους επεξεργαστές Atom καθώς και πιθανά εσωτερικό Bluetooth σε καινούργια σχεδίαση του εξωτερικού πλαισίου του Laptop. Αναμένετε να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, άγνωστο για το πότε θα έρθει στην χώρα μας, καθώς ακόμη εδώ κυκλοφορούν τα προγενέστερα μοντέλα 700 και 701 και τα δύο σε υψηλές τιμές κατά την γνώμη μου, τόσο υψηλές που σε περιπτώσεις ξεπερνάνε και την τιμή που κοστίζει να φέρει ή να το παραγγείλει κάποιος από το εξωτερικό.

Τις επόμενες μέρες λογικά θα έχω το EEE pc 900 (μακάρι να πάνε όλα καλά), οι λόγοι που δεν επέλεξα το 901 την στιγμή που θα μπορούσα να το παραγγείλω από το εξωτερικό σε ένα μήνα, είναι διότι από έρευνα που έχω κάνει πάνω σε αυτόν τον πραγματικά αξιοθαύμαστο υπολογιστή, είναι ότι ο Atom επεξεργαστής δεν θα διαφέρει σημαντικά ή και ακόμη καθόλου επεξεργαστικά από το υπάρχον Celeron που φέρει το 900, έπειτα καθαρά για θέμα προσωπικού γούστου, δεν μου αρέσει το καινούργιο σχέδιο και οι ασημένιες βαφές και λεπτομέρειες που θα φέρει. Τέλος φήμες λένε και είναι και λογικό πώς η τιμή του ίσως αυξηθεί λίγο λόγο του Atom, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμη επαληθευμένο καθώς δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει και σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι αρκετός και από άλλες εταιρίες (MSI wind, HP Mininote κτλπ).


Περισσότερα νέα και λεπτομέρειες, θα παρουσιάσω μόλις έρθουν τα χαρμόσυνα νέα από το ταχυδρομείο και μάθω καινούργιες πληροφορίες.

0 comments:

Post a Comment