Αλλαξτε το μεγεθος των φωτογραφιων σας

Μάθετε πόσο εύκολα μπορείτε να κάνετε αλλαγή μεγέθους και διαστάσεων φωτογραφιών με 2 μόνο κλικ στα Windows 7!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ MESSAGING ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εκτελείτε παραπάνω από ένα προγράμματα Instant Messaging; Μάθετε πως να αποκτήστε ελευθερία εύκολα και απλά!

TΟ PCΤΡΕΛΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ!

To PCΤρέλα αναβαθμίζεται και θα συνεχίσει να ανανεώνεται!

Friday, March 27, 2009

SPAM στο YouTube! You just got Rick Rolled

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που ανεβάζουν Video στο YouTube με λάθος περιγραφή, που καμιά φορά γίνεται και σκόπιμα με αποτέλεσμα να βλέπουμε κάποιο άλλο τηλεοπτικό μήνυμα ή διαφήμιση. Τους τελευταίους μήνες παρατηρώ μεγάλη αύξηση του λεγόμενου YouTube Spam και κλασσικό παράδειγμα αποτελεί το παρακάτω Video, με το συγκεκριμένο τραγούδι να εμφανίζεται σε χιλιάδες δεκάδες αναρτήσεις και να γίνεται πλέον μόδα… μπορείτε να φανταστείτε ποιο;



Καλά καταλάβατε μόλις πάθατε το λεγόμενο Rick Roll ή για να μιλάμε σωστά, You just Got Rick Rolled!!!.

Rickrolling όπως πια ονομάζετε αυτή η καινούργια Spam φάρσα, αναφέρετε σε οποιοδήποτε παρέχει κάποια πληροφορία στο διαδίκτυο, αλλά αντί αυτής προβάλει στον χρήστη το μουσικό βιντεοκλίπ του Rick Astley “Never Gonna Give You Up”, από την δεκαετία του 80. Ιστορικά τα 2 δημοφιλέστερα RIckrolling videos έχουν προβληθεί παρπάνο από 15.000.000 το καθένα και πλέον χρήστες από όλο τον κόσμο ανεβάζουν ακόμη και ιστοσελίδες που παραπέμπουν «πονηρά» τον χρήστη να εκτεθεί στο συγκεκριμένο τραγούδι ή σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτό.

Όπως και να έχει αυτή η καλοπροαίρετη φάρσα, προσωπικά με κάνει πάντα να γελάω.

Tuesday, March 24, 2009

Εγκατάσταση Windows 7 στον Asus EEE pc 900



Είχα ακούσει ότι τα καινούργια Windows 7, συμπεριφέρονταν καλύτερα από τα Windows Vista σε θέματα επιδόσεων και μάλιστα ότι είναι σχεδόν παρόμοια με τα Windows Xp. Φυσικά δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να δοκιμάσω να πραγματοποιήσω μία εγκατάσταση των Windows 7 σε έναν υπολογιστή και μάλιστα χαμηλών επιδόσεων όπως ο Asus EEE 900, με τον Celeron επεξεργαστή ρυθμισμένο στα 900 MHZ, με 1 GB Ram και 2 σκληρούς δίσκους SSD στα 4 GB και 16 GB, αντίστοιχα. Ο Celeron επεξεργαστής δεν έχει multithreading ικανότητες όπως οι Atom επεξεργαστές που υπάρχουν στα διάφορα Netbook της αγοράς, οπότε και σίγουρα θα συμπεριφέρεται πιο αργά από αυτούς.



Χωρίς εξωτερικό DVD Drive δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εύκολα στην συγκεκριμένη εγκατάσταση. (μπορείτε να δοκιμάσετε την μέθοδο χωρίς DVD drive, που υπάρχει στο Link στο τέλος της σελίδας). Αφού προμηθευτούμε ένα (κυκλοφορούν στο Ebay με τιμές κοντά στα 30 ευρώ με έξοδα αποστολής), τοποθετούμε το δισκάκι με την Beta έκδοση των Windows 7, κάνουμε Boot το pc και κρατάμε πατημένο το ESC. Επιλέγουμε το οπτικό δίσκο μας, σαν σημείο εκκίνησης του υπολογιστή και η εγκατάσταση ξεκινά. Επειδή δεν με ενδιέφεραν τα δεδομένα που είχα μέσα στον υπολογιστή, πραγματοποίησα μία κανονική εγκατάσταση των Windows από την αρχή και δεν έκανα Αναβάθμιση/ Upgrade. Λόγω του μικρού μεγέθους 4 GB , αναγκάστηκα επιλέγουμε τον 16 GB σκληρό δίσκο που είναι και πιο αργός από τον 4 GB, που εγκαθιστούσαμε τα XP ή τα Xandros.
Αφού τοποθετήσαμε το Beta Key που πήραμε από την ιστοσελίδα της Microsoft, ευχάριστη έκπληξη μας έκανε το γεγονός ότι η ασύρματη κάρτα δικτύου είχε εντοπιστεί και τα Windows, μας ζήτησαν να επιλέξουμε άμεσα το τοπικό δίκτυο μας, για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αναβαθμίσεις του λογισμικού.

Ο χρόνος που διήρκησε η εγκατάσταση των Windows 7 στον Asus EEE 900 ήταν 1 ώρα και 25 λεπτά περίπου. Το πρώτο Boot χωρίς κανένα Driver της Asus κράτησε 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα.
Το λειτουργικό περίεργος, δουλεύει αρκετά ικανοποιητικά και δεν συγκρίνετε σε καμία περίπτωση με τα Windows Vista σε θέματα ταχύτητας. Και πάλι όμως κατά την γνώμη μου βρίσκεται στα όρια ενός σωστά λειτουργικού συστήματος, καθώς οι συχνές ξαφνικές αναμονές καθυστερούν σημαντικά τις δουλείες μας. Το γεγονός ότι ο σκληρός δίσκος του ΕΕΕ 900 είναι SSD, δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε κάποιο Rating στο σύστημα, καθώς πάντα στο τέλος της διαδικασίας βαθμολόγησης μας εμφάνιζε σφάλμα με την μη ενεργοποίηση του Write Caching των δίσκων. Όπως ήταν και αρκετά φυσικό δεν μπορέσαμε ούτε να ενεργοποιήσουμε το περιβάλλον AERO.
Προβλήματα παρουσιαστήκαν και κατά την επαναφορά από StandBy, αφήνοντας το Reboot, ως μόνη επιλογή.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα Video βασικής λειτουργίας των Windows 7 στον ΕΕΕ 900. Ζητώ συγνώμη, για την κακή ποιότητα του ήχου.



Διευθύνσεις: http://www.multimolti.de/blog/2008/12/14/install-windows-7-on-asus-eee-pc-900/

Wednesday, March 18, 2009

Αποτελέσματα δημοσκόπησης : Ποια η γνώμη σας για τα νέα Windows 7.

Με τα νέα Windows 7, να βρίσκονται πλέον στην φάση Release Candidate και με τα «παλαιά» Windows Xp, να είναι εγκατεστημένα στο μεγαλύτερο κομμάτι των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποφάσισα να πραγματοποιήσω μία δημοσκόπηση η οποία ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου του 2009 και ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου 2009, με θέμα Ποια η γνώμη του κοινού για τα Windows 7.
Η δημοσκόπηση έκλεισε με τυχαίο δείγμα 27 ψήφων, που επισκέπτεται την ιστοσελίδα μου και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται παρακάτω.

1.Είναι πιο εύχρηστα και λειτουργικά; 6 ψήφοι 22%
2.Είναι απλά πιο καλαίσθητα, όμορφα; 2 ψήφοι 7%
3.Είναι αρκετά πιο γρήγορα άρα και πιο παραγωγικά; 7 ψήφοι 25%
4.Δεν προσφέρουν τίποτα το καινούργιο; 4 ψήφοι 14%
5.Δεν θα τα εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου. 8 ψήφοι 29%

Με μεγάλη μου λύπη, παρατηρώ ότι ένα μεγάλο ποσοστό 43 % έχει αρνητική γνώμη, για το καινούργιο λειτουργικό της Microsoft, καθώς το 14 % δεν πιστεύει πως θα του προσφέρουν τίποτα καινούργιο στις εργασίες του και το ποσοστό 29% δηλώνει ότι δεν θα τα εγκαταστήσει καν στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Σίγουρα η έκδοση των Windows Vista, απογοήτευσε τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που παρουσίαζε το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, τόσο στο ισχυρό σύστημα που χρειαζόταν για να λειτουργήσει, αλλά και θέματα ασυμβατότητας με προγράμματα, το μεγαλύτερο από όλα ήταν η τιμή του όλου πακέτου, που δεν δικαιολογούσε σε τίποτα τις δυνατότητες που υποσχόταν. Μετά τις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις του καινούργιου λειτουργικού συστήματος Windows 7, πολλά λάθη διορθωθήκαν. Αποδείχτηκαν ότι είναι πιο γρήγορα από τα Vista και πραγματοποιήθηκαν κάποιες σημαντικές αλλαγές στο όλο Interface και στον τρόπο που αλληλεπιδρά ο χρήστης με το λειτουργικό σύστημα. Είναι όμως αρκετό; Η άποψη μου είναι πώς όχι. Από τα Vista σαφώς και είναι ανώτερα, από τα Xp όμως τι γίνεται; Μήπως ένα ακόμη Service Pack των Windows Xp, θα ήταν ικανό να κρατήσει το συγκεκριμένο λειτουργικό ακόμη άλλα 2 με 3 χρόνια στην επιλογή των χρηστών; Το μέλλον θα δείξει…

Friday, March 13, 2009

Προστατεύστε τα Windows XP, με τον Windows Defender!

Μπορεί η Microsoft να έχει ενσωματώσει στα Vista τον Windows Defender, ως πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλα λογισμικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και για τα Windows XP!

Πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να εγκαταστήσουν και μάλιστα εντελώς δωρεάν το πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλα λογισμικά (με λειτουργίες πραγματικού χρόνου ελέγχου) “Windows Defender”. To συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ελεύθερο για χρήση από το 2005, που μέχρι τότε ήταν γνωστός ως “Microsoft Antispyware” και μέχρι και σήμερα αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις, για να διασφαλιστούν οι χρήστες των Windows παγκοσμίως ενάντια στην αυξανόμενη απειλή του κακόβουλου λογισμικού. Δυνατά στοιχεία του αποτελούν η πλήρης συμβατότητα του με τα Windows, η πολύ χαμηλή κατανάλωση πόρων στο σύστημα μας, η συνεχόμενη αναβάθμιση της βάσης δεδομένων του και φυσικά ότι προσφέρετε εντελώς δωρεάν.



Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς, ότι η κίνηση της Microsoft να προσφέρει τον Windows Defender μαζί με τα Vista και να μην τον εμφανίζει πουθενά στα XP, αλλά ούτε και στις συνεχόμενες αναβαθμίσεις τους SP3, παρά μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα της, δεν είναι τυχαία. Στο παιχνίδι των υποτιθέμενων καινοτομιών των Windows Vista, προγράμματα που προΰπαρχαν και μάλιστα δωρεάν, προσπάθησαν να πείσουν τους καταναλωτές ότι τα “ καινούργια “ Windows Vista , άξιζαν των προγενέστερων λειτουργικών συστημάτων.

Μπορείτε να προμηθευτείτε εντελώς δωρεάν τον Microsoft Windows Defender, για την προστασία των Windows XP, εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση : http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/defender/default.mspx

Προσοχή, για να αναβαθμίζεται αυτόματα η βάση δεδομένων του Windows Defender με τις πιο πρόσφατες απειλές και τα κακόβουλα λογισμικά, θα πρέπει τα Windows Xp σας, να αναβαθμίζονται συνεχώς με τα τελευταία patches της εταιρίας “ Windows Updates”

Friday, March 6, 2009

Οι δυνατότητες του Iphone 3G και οι αδυναμίες του!

Αφού έχει περάσει αρκετός χρόνος από την ημερομηνία κυκλοφορίας του στην χώρα μας και τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, μετά από την μεγάλη φήμη που απέκτησε το συγκεκριμένο τηλέφωνο, αποφάσισα και εγώ να γράψω ένα άρθρο και να απαριθμήσω τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του πολυσυζητημένου Iphone 3G……….

Δεν θα χρονοτριβώ, ορίστε τα αποτελέσματα :

Δεν επιτρέπει Εγγραφή Βίντεο
Δεν υποστηρίζει MMS
Δεν υποστηρίζει Flash Video στις ιστοσελίδες στο Internet
Δεν δέχεται Αλλαγή Μπαταρίας (αργά η γρήγορα θα μείνει από μπαταρία)
Δεν υποστηρίζει Ελληνικά
Δεν έχει μπροστινή κάμερα
Δεν μπορούμε να κάνουμε Βιντεοκλήσεις
Άχρηστο το 3G εκτός και αν θέλουμε να μπαίνουμε στο Internet και να πληρώνουμε μία περιουσία
Δεν έχει Flash στην κάμερα (ελάχιστες ρυθμίσεις, λειτουργίες σε αυτήν)
Δεν επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων με Bluetooth, είναι κλειδωμένη (άχρηστο Bluetooth)
Υποστηρίζει μόνο Μονοφωνικό Bluetooth
Έχει μόνο 2 MP Κάμερα, χωρίς Auto Focus
Έχει Οθόνη από τζάμι (αν πέσει πάπαλα…)
Είναι πολύ ακριβό
Παίζει μόνο με Itunes και δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τραγούδια με άλλο τρόπο σε αυτό
Δεν μπορεί να γίνει σωστή εκμετάλλευση δίσκου, για μεταφορά αρχείων (κειμένου, μουσικής, ταινιών, φωτογραφιών)
Μόνο Google Earth στο GPS, άρα κόστος υψηλό και επομένως άχρηστο και το GPS
Δεν έχει Ραδιόφωνο
Δεν υποστηρίζει χωρίς 3 προγράμματα WMA WMV και Divx
Δεν έχει κάποια σοβαρή εφαρμογή γραφείου έως καμία απολύτως
Δεν υποστηρίζει αντιγραφή κειμένου Copy / Paste
Οι περισσότερες εφαρμογές που κυκλοφορούν για αυτό κοστίζουν και συνήθως δεν έχουν και καμία ουσιαστική χρήση.
Με την Wifi δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε δυνατότητες Network Sharing, για μεταφορές αρχείων.
Είναι μεγάλο σε μέγεθος συγκριτικά με άλλα κινητά
Δεν υποστηρίζει Multitasking, παράλληλη χρήση των εφαρμογών του
Με τόση διαφήμιση κινδυνεύουν να το κλέψουν

Τι έχει;

Όμορφο Interface
Υποστηρίζει πολλαπλή αφή, για ατελείωτη περιήγηση στις φωτογραφίες σας.
Παίρνει τηλέφωνο, δεν γνωρίζω τι γίνεται όμως με τις Ελληνικές επαφές σας και την αποθήκευση τους…
Οι περισσότερες γυναίκες δείχνουν μία προτίμηση στους κατόχους του, λόγω Design και Διαφήμισης του κινητού.


Αφού διαβάσατε τα παραπάνω, βγάλτε το κινητό σας τηλέφωνο, όποιο μοντέλο, μάρκα και αν είναι και συγκρίνεται τις δυνατότητες του με το Iphone 3G. Θα παρατηρήσετε ότι μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα και μάλιστα αρκετοί από εσάς χρησιμοποιώντας και το προηγούμενο σας κινητό.
Δεν έχω καμία όρεξη να κακολογήσω το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, απλά θέλω να εκφράσω ένα παράπονο σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τον όρο Iphone wannabe και συγκρίνουν οποιοδήποτε κινητό με touchscreen οθόνη κυκλοφορήσει, με το παραπάνω. Αλήθεια γιατί το κάνετε;

Thursday, March 5, 2009

The Ultimate all in One Phone Pomegranate Phone NS08, τα πάντα στο χέρι σας!



Για όλους εσάς που τα θέλετε όλα και κινητά όπως το Iphone, το OMNIA και το Χperia σας φαίνονται απλοϊκά και δεν καλύπτουν της απαιτήσεις σας, τότε δεν μπορείτε να μην αποκτήσετε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που ακούει στο όνομα Pomegranate Phone NS08. Πρόκειται για μία αρκετά πολύπλοκη συσκευή κινητής τηλεφωνίας, που όσα άρθρα και να γραφτούν, δεν θα μπορέσουν να περιγράψουν στο έπακρο τις δυνατότητες αυτού του μοναδικά καταπληκτικού κινητού τηλεφώνου!
...ναι φτιάχνει και καφέ!

Περισσότερες λεπτομέρειες στην παρακάτω διεύθυνση:
www.pomegranatephone.com

Σχεδιάστε το σπίτι των ονείρων σας με τα εύκολα εργαλεία της IKEA!

Εάν θέλατε πάντα να σχεδιάσετε το δωμάτιο, την κουζίνα ή το γραφείο των ονείρων σας και δεν μπορούσατε να βρείτε ένα εύκολο και γρήγορο πρόγραμμα να κάνει αυτήν την δουλεία, τότε τα IKEA Planner Tools είναι το εργαλείο για εσάς!

Πρόκειται για μία εντελώς δωρεάν εφαρμογή, που μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα των γνωστών καταστημάτων της ΙΚΕΑ ( Για την ιστορία η επωνυμία της εταιρίας ΙΚΕΑ προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την Ελληνική λέξη «Οικία», που σημαίνει Σπίτι, Χώρος Διαμονής ). Οι άνθρωποι της εταιρίας στην προσπάθεια τους να προωθήσουν καλυτέρα τα προϊόντα τους και να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες, δημιούργησαν μία πολύ απλή εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε μπορεί να χειριστεί απλά έναν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, να σχεδιάσει κάποιους προσωπικούς χώρους, κάνοντας χρήση αποκλειστικά των προϊόντων της εταιρείας. Υπάρχει ένας αρκετά πλήρες κατάλογος των προϊόντων τόσο σε ποικιλία αλλά και σε τιμολόγηση, που ο χρήστης έχει στην διάθεση του, για να σχεδιάσει το χώρο της επιλογής του.



Το πρόγραμμα ΙΚΕΑ Planner Tools, είναι από τα πιο εύχρηστα προγράμματα που θα χρησιμοποιήστε ποτέ και αρκετοί από εσάς δεν θα χρειαστεί ούτε να ανατρέξουν στα βοηθήματα χρήσης του προγράμματος. Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο μπορείτε να έχετε τα αποτελέσματα από τα σχέδια σας και να τα προβάλετε τόσο σε δυσδιάστατη, αλλά και σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Φυσικά ο εύκολος χειρισμός του προγράμματος και ο λυτός σχεδιασμός του έρχεται και με κάποια μειονεκτήματα, υπάρχουν αρκετές στερήσεις όσο αφορά την τοποθέτηση μικροαντικειμένων και χρωμάτων , υλικών στους τοίχους, τα ταβάνια και τα πατώματα, αλλά είναι απόλυτα λογικό καθώς τα IKEA Planner Tools, έχουν ως σκοπό να προβάλλουν περισσότερο τα προϊόντα της εταιρίας.



Όπως και να έχει αξίζει να δοκιμάσετε την παραπάνω εφαρμογή και ειδικά για όσους σκέφτονται να δημιουργήσουν τον δικό τους προσωπικό χώρο και θέλουν να δουν τις ιδέες τους σχεδιασμένες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα τους έρχεται γάντι!

Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση:
http://www.ikea.com/ms/en_US/rooms_ideas/splashplanners.html και είναι συμβατό με Windows XP και Vista.