Tuesday, March 24, 2009

Εγκατάσταση Windows 7 στον Asus EEE pc 900



Είχα ακούσει ότι τα καινούργια Windows 7, συμπεριφέρονταν καλύτερα από τα Windows Vista σε θέματα επιδόσεων και μάλιστα ότι είναι σχεδόν παρόμοια με τα Windows Xp. Φυσικά δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να δοκιμάσω να πραγματοποιήσω μία εγκατάσταση των Windows 7 σε έναν υπολογιστή και μάλιστα χαμηλών επιδόσεων όπως ο Asus EEE 900, με τον Celeron επεξεργαστή ρυθμισμένο στα 900 MHZ, με 1 GB Ram και 2 σκληρούς δίσκους SSD στα 4 GB και 16 GB, αντίστοιχα. Ο Celeron επεξεργαστής δεν έχει multithreading ικανότητες όπως οι Atom επεξεργαστές που υπάρχουν στα διάφορα Netbook της αγοράς, οπότε και σίγουρα θα συμπεριφέρεται πιο αργά από αυτούς.



Χωρίς εξωτερικό DVD Drive δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εύκολα στην συγκεκριμένη εγκατάσταση. (μπορείτε να δοκιμάσετε την μέθοδο χωρίς DVD drive, που υπάρχει στο Link στο τέλος της σελίδας). Αφού προμηθευτούμε ένα (κυκλοφορούν στο Ebay με τιμές κοντά στα 30 ευρώ με έξοδα αποστολής), τοποθετούμε το δισκάκι με την Beta έκδοση των Windows 7, κάνουμε Boot το pc και κρατάμε πατημένο το ESC. Επιλέγουμε το οπτικό δίσκο μας, σαν σημείο εκκίνησης του υπολογιστή και η εγκατάσταση ξεκινά. Επειδή δεν με ενδιέφεραν τα δεδομένα που είχα μέσα στον υπολογιστή, πραγματοποίησα μία κανονική εγκατάσταση των Windows από την αρχή και δεν έκανα Αναβάθμιση/ Upgrade. Λόγω του μικρού μεγέθους 4 GB , αναγκάστηκα επιλέγουμε τον 16 GB σκληρό δίσκο που είναι και πιο αργός από τον 4 GB, που εγκαθιστούσαμε τα XP ή τα Xandros.
Αφού τοποθετήσαμε το Beta Key που πήραμε από την ιστοσελίδα της Microsoft, ευχάριστη έκπληξη μας έκανε το γεγονός ότι η ασύρματη κάρτα δικτύου είχε εντοπιστεί και τα Windows, μας ζήτησαν να επιλέξουμε άμεσα το τοπικό δίκτυο μας, για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αναβαθμίσεις του λογισμικού.

Ο χρόνος που διήρκησε η εγκατάσταση των Windows 7 στον Asus EEE 900 ήταν 1 ώρα και 25 λεπτά περίπου. Το πρώτο Boot χωρίς κανένα Driver της Asus κράτησε 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα.
Το λειτουργικό περίεργος, δουλεύει αρκετά ικανοποιητικά και δεν συγκρίνετε σε καμία περίπτωση με τα Windows Vista σε θέματα ταχύτητας. Και πάλι όμως κατά την γνώμη μου βρίσκεται στα όρια ενός σωστά λειτουργικού συστήματος, καθώς οι συχνές ξαφνικές αναμονές καθυστερούν σημαντικά τις δουλείες μας. Το γεγονός ότι ο σκληρός δίσκος του ΕΕΕ 900 είναι SSD, δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε κάποιο Rating στο σύστημα, καθώς πάντα στο τέλος της διαδικασίας βαθμολόγησης μας εμφάνιζε σφάλμα με την μη ενεργοποίηση του Write Caching των δίσκων. Όπως ήταν και αρκετά φυσικό δεν μπορέσαμε ούτε να ενεργοποιήσουμε το περιβάλλον AERO.
Προβλήματα παρουσιαστήκαν και κατά την επαναφορά από StandBy, αφήνοντας το Reboot, ως μόνη επιλογή.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα Video βασικής λειτουργίας των Windows 7 στον ΕΕΕ 900. Ζητώ συγνώμη, για την κακή ποιότητα του ήχου.



Διευθύνσεις: http://www.multimolti.de/blog/2008/12/14/install-windows-7-on-asus-eee-pc-900/

8 comments:

Εγω εχω εγκαταστησει την 7057 (ιδια με τη δικη σου εκδοση νομιζω) σε ενα λαπτοπ με amd sempron 3000+ (1,8 GHz) 1 GB μνημη(DDR) και καρτα γραφικων ΑΤΙ χ700 (128 ΜΒ) και εναν δισκο IDE 80 γιγα.
Ολα δουλευουν πολυ γρηγορα χωρις κανενα προβλημα, εκτος αυτου που εχεις και εσυ με την επαναφορα απο StandBy. Σε μενα ειναι πολυ πιο γρηγορα και απο τα xp.
Μου εκανε εντυπωση ο χρονος που εκανε να σου εκκινησει το συστημα και εκανα μια χρονομετρηση στο δικο μου. 35 δευτερολεπτα μεχρι να ειναι πληρως λειτουργικο.
Η εκδοση που εχεις ειναι ultimate και ειναι φυσιολογικο να ειναι λιγο αργη στο eee.

Συγχαρητήρια για το άρθρο σου και για το Link για εγκατάσταση από usb.

Να σε ρωτήσω , δοκίμασες μήπως video 720p γιατί ακούγεται ότι έχει προβλήματα σε Seven + Eeepc.

Μια χαρά πάει σε asus eee 900...
Καμία σχέση με τα Windows XP/Vista!!

Μια RAMDISK φτιάξτε και μετά πετάτε σαν να έχετε υψηλών επιδόσεων Laptop...

pcmagas91

Όποιος θέλει ας επικοινωνίσει μαζί μου για το τι πρέπει να κάνει για να τρέχουνε τα Seven στον αργό SSD σκληρό δίσκο...

pcmagas91@hotmail.com
είναι το mail μου....

evala ta 7 k den breiskoi karta dyktioy k wireless
ti na kano?

evala ta 7 k den breiskoi karta dyktioy k wireless
ti na kano? sorry sto eee 900 asus

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους οδηγούς για την κάρτα δικτύου και της WIFI, αφού τους κατεβάσεις απο την επίσημη ιστοσελίδα της Asus. Λογικά μπορείς να εγκαταστήσεις τους οδηγούς των Windows Xp στα Windows 7 κανονικά. Έπειτα προχώρα στην αυτόματη αναβάθμιση των Windows και θα σου κάνει μόνο του τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις των οδηγών. Η διεύθυνση είναι η εξής :

http://support.asus.com/download/download.aspx

Σε περίπτωση που έχεις το DVD/CD με τους οδηγούς, πέρασε τους σε ένα USB στικάκι και προχώρα κανονικά στην εγκατάσταση.
Καλά αποτελέσματα!!!

Το λαμπάκι κάτω αριστερά που είναι μπλέ της WIFI, είναι ανοιχτό; δοκίμασε και Fn + F2 για καλού κακού.

Post a Comment