Friday, March 6, 2009

Οι δυνατότητες του Iphone 3G και οι αδυναμίες του!

Αφού έχει περάσει αρκετός χρόνος από την ημερομηνία κυκλοφορίας του στην χώρα μας και τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, μετά από την μεγάλη φήμη που απέκτησε το συγκεκριμένο τηλέφωνο, αποφάσισα και εγώ να γράψω ένα άρθρο και να απαριθμήσω τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του πολυσυζητημένου Iphone 3G……….

Δεν θα χρονοτριβώ, ορίστε τα αποτελέσματα :

Δεν επιτρέπει Εγγραφή Βίντεο
Δεν υποστηρίζει MMS
Δεν υποστηρίζει Flash Video στις ιστοσελίδες στο Internet
Δεν δέχεται Αλλαγή Μπαταρίας (αργά η γρήγορα θα μείνει από μπαταρία)
Δεν υποστηρίζει Ελληνικά
Δεν έχει μπροστινή κάμερα
Δεν μπορούμε να κάνουμε Βιντεοκλήσεις
Άχρηστο το 3G εκτός και αν θέλουμε να μπαίνουμε στο Internet και να πληρώνουμε μία περιουσία
Δεν έχει Flash στην κάμερα (ελάχιστες ρυθμίσεις, λειτουργίες σε αυτήν)
Δεν επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων με Bluetooth, είναι κλειδωμένη (άχρηστο Bluetooth)
Υποστηρίζει μόνο Μονοφωνικό Bluetooth
Έχει μόνο 2 MP Κάμερα, χωρίς Auto Focus
Έχει Οθόνη από τζάμι (αν πέσει πάπαλα…)
Είναι πολύ ακριβό
Παίζει μόνο με Itunes και δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τραγούδια με άλλο τρόπο σε αυτό
Δεν μπορεί να γίνει σωστή εκμετάλλευση δίσκου, για μεταφορά αρχείων (κειμένου, μουσικής, ταινιών, φωτογραφιών)
Μόνο Google Earth στο GPS, άρα κόστος υψηλό και επομένως άχρηστο και το GPS
Δεν έχει Ραδιόφωνο
Δεν υποστηρίζει χωρίς 3 προγράμματα WMA WMV και Divx
Δεν έχει κάποια σοβαρή εφαρμογή γραφείου έως καμία απολύτως
Δεν υποστηρίζει αντιγραφή κειμένου Copy / Paste
Οι περισσότερες εφαρμογές που κυκλοφορούν για αυτό κοστίζουν και συνήθως δεν έχουν και καμία ουσιαστική χρήση.
Με την Wifi δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε δυνατότητες Network Sharing, για μεταφορές αρχείων.
Είναι μεγάλο σε μέγεθος συγκριτικά με άλλα κινητά
Δεν υποστηρίζει Multitasking, παράλληλη χρήση των εφαρμογών του
Με τόση διαφήμιση κινδυνεύουν να το κλέψουν

Τι έχει;

Όμορφο Interface
Υποστηρίζει πολλαπλή αφή, για ατελείωτη περιήγηση στις φωτογραφίες σας.
Παίρνει τηλέφωνο, δεν γνωρίζω τι γίνεται όμως με τις Ελληνικές επαφές σας και την αποθήκευση τους…
Οι περισσότερες γυναίκες δείχνουν μία προτίμηση στους κατόχους του, λόγω Design και Διαφήμισης του κινητού.


Αφού διαβάσατε τα παραπάνω, βγάλτε το κινητό σας τηλέφωνο, όποιο μοντέλο, μάρκα και αν είναι και συγκρίνεται τις δυνατότητες του με το Iphone 3G. Θα παρατηρήσετε ότι μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα και μάλιστα αρκετοί από εσάς χρησιμοποιώντας και το προηγούμενο σας κινητό.
Δεν έχω καμία όρεξη να κακολογήσω το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο, απλά θέλω να εκφράσω ένα παράπονο σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τον όρο Iphone wannabe και συγκρίνουν οποιοδήποτε κινητό με touchscreen οθόνη κυκλοφορήσει, με το παραπάνω. Αλήθεια γιατί το κάνετε;

13 comments:

Loipon den tha pw polla giati apantaw sto arthro sou file mou apo to iphone mou.Se merika apo ayta pou les exeis dikio alla se alla adiko!Mono pou ayti tin stigmi grafw apo to iphone sto blog sou aneta kai wraia,leei kati apo mono tou...Loipon gia arxi peripou ta misa apo ayta pou les ta ksepernas otan kaneis "jailbreak" to kinito sou. Ayto simainei oti kaneis mia apli diadikasia me to pc sou akolouthontas aples odigeies kseklidwneis to kin sou kai egathistas oti efarmogi thes.Koinws me to jailbreak kai tis antistoixes egatastaseis exeis elliniko keyboard gps me offline xartes kai odigeies(xgps) video recording allagi thematwn kai polla alla!
Twra gia tin othoni pou les kapou den lew tpt...otan niwseis deis kai xrisimopoiiseis ayti tin othoni ola ta alla einai skoupidia mprosta tou!!!To 3g me programma einai ftino pleon 500mb to month ~3e!!!
Synexeia apo to pc mou i think i made a point...

Η αλήθεια είναι ότι εφόσον ξεκλειδώσουμε το συγκεκριμένο κινητό, οι δυνατότητες του αυξάνονται και πολλά από τα προβλήματα που ανέφερα προηγούμενος διορθώνονται, όπως σωστά αναφέρατε. Εκεί όμως μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο, τι γίνεται με την εγγύηση; Θα πρέπει να ξαναφέρουμε το κινητό στην αρχική του κατάσταση, για να το διορθώσουν στην αντιπροσωπεία και δεύτερον που είναι και το πιο σημαντικό πρόβλημα, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις απαραίτητες γνώσεις, για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες μετατροπές. Πολλές συσκευές στα σωστά χέρια μπορούν να κάνουν θαύματα, από ένα παλιό Symbian κινητό, έως και τις φορητές παιχνιδομηχανές PSP.

Ευχαριστώ πολύ, για το αρκετά εύστοχο Comment.

siga re file pou einai dyskolo na kanei kapoios tis apareitites metatropes opws les kai ena 10xrono paidaki mporei se 30mins ante 1 wra na ta kataferei

Koita vasika to olo jailbreak einai poly aplo san diadikasia kai asfales.Twra gia tin eggyisi kaneis ena restore kai ksemperdepses. Oi dynatotites tou kinitou einai aperioristes vasika alla i apple tis krataei kleidwmenes for now...isws gia oikonomikous logous.Fysika exei kai ta kaka tou(1 kamera,no mms, no multitaskin...) ta opoia vevaia osa einai software diorthwnontai kathimerina kai osa einai hardware proswpika den mou leipsane.P.x. giati na steileis mms otan mporeis na steileis e-mail tsampa? Telos pantwn ola ta kinita aytou tou typou einai gia xristes pou ta xrisimopoioun kai kseroun, gia tin mana sou tha itan axrista ola ayta px. Twra gia ta lefta tis syskeyis tha diafwnisw se ayto pou les. 8gb 499E metritis an den kanw lathos einai ftinotero apo Diamond loipa HTC kai den kserw gia to Omnia. Opote...
Anyway poly kalo arthro vevaia keep going!

tha sumfwnhsw sta legomena tou George Bafaloukas, me to jailbreak oi dunatothtes tou kinhtou exoun ginei aperioristes, apo video recording, bluetooth ta panta kai einai auto pou leei oti apo thn stigmh pou tha agikseis thn othonh tou tha katalabeis ti esti to sugkekrimeno kinhto...

Απαντώντας στο ερώτημά σου pctrele όσον αφορά το "iphone wannabe", είναι απλό.
Βρες μου κάποιο κινητό που η οθόνη του αλληλεπιδρά με τα δάκτυλα τόσο εύκολα κι απλά όσο του iPhone και σου βγάζω το καπέλο!

Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, sorry αλλά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά κάποιου το σχόλιο-κριτική για κάτι το οποίο δεν έχει!!
Από αυτά που ακούμε στο net, από αυτά που μας λένε οι φίλοι μας και από 5 λεπτά χρήσης σε κάποιο μαγαζί φίλε μου δεν γράφουμε κριτική! Παρουσιάζουμε ένα προϊόν αλλά δεν αναφερόμαστε σε υπέρ και κατά!

Και για να μην νομίζεις οτι είμαι κανένας κολλημένος, σε πληροφορώ οτι είχα το iPhone για 2-3 μήνες και τελικά το πούλησα γιατί απλά δεν με βόλευε στην δουλεία μου.. Το τελευταίο εξάμηνο ίσως έχω αλλάξει πάνω από 4-5 συσκευές αλλά τις κρίνω όλες αντικειμενικά και δεν τάσσομαι σε κάποιο στρατόπεδο επειδή απλά αυτό είναι trend ή οτιδήποτε άλλο, το ίδιο ισχύει και για το iPhone. Φυσικά και δεν είναι για πέταμα η συσκευή (γιατί έτσι το παρουσιάζεις), και φυσικά και δεν είναι τέλεια.
Αλλά έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει τίποτα τέλειο στον μάταιο τούτο κόσμο, γιατί να είναι το iPhone;
:)
Όλα είναι θέμα αναγκών του χρήστη και και όλα τα κρίνουμε βάση target group. Ποτέ μην το ξεχνάς αυτό.
Το οτι δεν κάνει για εσένα (όπως και για μένα άλλωστε), δεν σημαίνει οτι η συσκευή είναι άχρηστη.

Γιαυτό λοιπόν, ας προσέχουμε τι γράφουμε και πως το γράφουμε.
Το Internet (και τα blogs) είναι γεμάτο από γραφικούς τύπους που σχολιάζουν τα πάντα, μην γίνεσαι κι εσύ ένας από αυτούς!

Φιλικά,
chr1stos

Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω, για τα σχόλια και όλους εσάς που περάσατε έστω και 5 λεπτά να διαβάσετε αυτά που γράφω μέσα από το Blog.

Η αλήθεια είναι πώς με το συγκεκριμένο post, γίνομαι γραφικός, ανάλογο θέμα θα μπορούσε να γίνει και με την αιώνια μάχη μεταξύ Windows / Linux, Windows / Mac. Είχα γράψει ένα δισέλιδο προσπαθώντας να δικαιολογήσω το συγκεκριμένο post, που είχα γράψει αλλά ξαναδιαβάζοντας το τελευταίο comment, μπορώ να πω ότι με έχεις καλύψει πλήρως και είναι αρκετά εύστοχα τα σχόλια σου. Θα επικεντρωθώ στην τελευταία φράση μου, δεν μου αρέσει και είναι κρίμα να συγκρίνουν τα άλλα κινητά τηλέφωνα με το Iphone, για πολλούς από τους παραπάνω λόγους. Δεν υπάρχει Iphone wannabe κινητό, ποτέ δεν υπήρχε.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τα Comments.

This comment has been removed by the author.

http://news.pramnos.net/story58-3257.html

Σκεφτομαι παιδια να αγορασω το i pnone 3g απο την cosmote.
Εχω ακουσει τοσα και τοσα και δεν ξερω τι να κανω.
Ειμαι σε μεγαλο διλημα.

Θελω την βοηθεια σας.

ti na po tipota thetiko vrikes re mastora?k stin teliki exeis kati me ti alple?den mporeis na disfimizeis etsi tetoio kinhto. me ta le3gomena sou den ksereis kan na simperifertheis se ena tetoio kiniti gi auto to theoreis to teleutaio gia katse k methe 5 pragmata..ante geia!!!!!!

To 3GS πλάκα έχει, ασχολήθηκα μαζί του αρκετά και σέρφαρα στο ίντερνετ για ώρες με αυτό. Πολύ γρήγορο δεν μπορώ να πω. Όταν έπιασα πάλι το Windows Mobile κινητό μου, ανακάλυψα ότι είχα ακριβώς την ίδια ταχύτητα στην παρουσίαση της σελίδας και μάλιστα μπορούσα να δώ την πλήρη μορφή του όπως στον υπολογιστή (βιντεο να παίζουν κανονικά κτλπ)

Out of the box, den κάνει τπτ.... αν το πειράξεις κάτι γίνεται...αλλά και πάλι. Δεν έχω κάτι με την apple μην πάει στο μυαλό σας η κόντρα. Εγώ ένα απλό review έκανα. Δεν νομίζω ότι λέω τίποτα που είναι ψέμα.
Δεύτερον θυμήθηκα ότι στην φωτογραφία δεν έχει καμία επιλογή όπως στις ψηφιακές ή απο τα άλλα κινητά...για την ακρίβια μπορείς μόνο να κάνεις κλικ και να τραβήξεις την φωτογραφία. Απλά πρόσθεσαν το φόκους με το δάχτυλο....αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούσαν να βάλουν ένα κουμπί για την κάμερα...δεν μπορείς να βγάλεις φωτογραφία με ένα χέρι και όταν επιλέξεις το θέμα σου το χάνεις επειδή ακουμπάς την οθόνη για να το βγάλεις φωτογραφία.

Για ενα μόνο πράγμα παραδεχομαι το κινητο. ΒΓΑΖΕΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ το καινούργιο λειτουργικο. ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ!

που σημαίνει ότι είναι προτιμότερο να τραβάς βίντεο απο φωτογραφίες με αυτό το κινητο.

Eυχαρηστώ για το παραπάνω comment, με ευχαρηστεί που διάβασες αυτά που έγραψα και ας μήν συμφωνούσες :)

Σας χρωστάω ένα videaki με το 3GS και άν θέλετε να δείτε κάτι συγκεκριμένο παρακαλώ πολύ στείλτε comment. Και πάλι ευχαρηστώ!

πεταμένη επένδυση

Post a Comment