Thursday, November 13, 2008

Video Conference και τηλεδιασκέψεις με το Gmail!

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα Web 2.0 ιστοσελίδων, που κυριολεκτικά μετατρέπουν το περιβάλλον και το περιεχόμενο τους σε πραγματικά περιβάλλοντα εργασίας, παρέχοντας έτσι σημαντικά εργαλεία και δυνατότητες στους χρήστες τους! Για άλλη μία φορά η Google πρωτοπορεί και φέρνει την δυνατότητα Video Conference, μέσα από την ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail, ακριβώς σαν να χρησιμοποιούσαμε κάποιον Instant Messenger. Οι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να κατεβάσουν ένα εντελώς δωρεάν plugin και αφού το εγκαταστήσουν μπορούν να συνομιλήσουν με τις Gmail επαφές τους ζωντανά είτε σε ξεχωριστό παράθυρο εργασίας ή και ακόμη σε πλήρη προβολή Full Screen , για ακόμη καλύτερη εμπειρία.

Στο παρακάτω Video παρουσιάζεται η λειτουργία του:



Η Google έχει βάλει όντως σκοπό να κερδίσει το διαδίκτυο με τις καινοτομίες της, όπως για παράδειγμα τα Google Docs, Calendar, Notepad που εκμεταλλεύονται και κάνουν χρήση την υπάρχουσα τεχνολογία, στις κατασκευές δυναμικών ιστοσελίδων καθώς και με τον Browser Chrome που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα, διαδίδοντας την ιδέα ότι πρέπει το περιβάλλον και το λειτουργικό που χειριζόμαστε να είναι λιτό και γρήγορο και να δίνουμε έμφαση στο περιεχόμενο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κάθε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Το Youtube ετοιμάζει παρόμοια τεχνολογία, όπου θα δίνεται η δυνατότητα προβολής ζωντανής αναμετάδοσης Video από τους χρήστες του, αντί για μαγνητοσκοπημένα Video που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Μακάρι και το Facebook να ενσωματώσει παρόμοιες δυνατότητες στον κώδικα του.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Plugin, εντελώς δωρεάν από την ιστοσελίδα:
http://mail.google.com/videochat

0 comments:

Post a Comment