Tuesday, August 5, 2008

Via, Atom ή Celeron σε HD video;

Τελευταία κυκλοφόρησε ένα video που ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές Via είναι πιο καλοί από τους επεξεργαστές Atom σε αναπαραγωγή HD video 1080 ανάλυσης. Αμέσως κυκλοφόρησαν video που έδειχναν τους επεξεργαστές Atom και συγκεκριμένα αυτόν του EEE 901, να μπορεί να αναπαράγει HD video 1080 ανάλυσης. Τι γίνεται πραγματικά;
Αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ τις δυνατότητες του δικού μου 900 με Celeron να δω και εγώ τι παίζει. Ως προς μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα, ότι ενώ χρησιμοποιώ τους ίδιους Codecs στον Windows Media Player 11 και Windows Media Player Classic, είχα αρκετά ανώτερη αναπαραγωγή HD 1080 ανάλυσης video με τον Windows Media Player Classic, αλλά σίγουρα όχι ικανοποιητική για 1080 HD όσο οι Via. Για 720 οι επιδόσεις δείχνουν μια χαρούλα.



Αν πάλι έχετε αμφιβολίες παρακολουθήστε τα παρακάτω Video:
http://jkkmobile.blogspot.com/2008/08/via-nano-vs-intel-atom-hd-playback.html

Via atom Celeron HD playback play video window media player 11 classic

3 comments:

Απ'ότι βλέπω δεν είναι 1080p αυτό που βάζεις στο WMP Classic... έχει ακριβώς ίδιο κάδρο με το προηγούμενο. Μάλλον κάτι έχεις κάνει με το codec.

1.Προσωπικά δεν μπορώ να βρώ κάποιο νόημα στο να θέλει κάποιος να παίξει video 1080p (1920χ1080) σε οθόνη πολύ πιο χαμηλότερης ανάλυσης όπως των netbooks. Στην ουσία γίνεται downscale το video χωρίς λόγο.

2.Δοκίμασες video .wmv. Δοκίμασε και κάποιο .mkv και βρες και βάλε τον codec core avc που κάνει τα video Η.264 να πετάνε και μετά άσε τους άλλους να λένε για via.

Ο λόγος είναι απλός, μπορεί να συνδεθεί το EEE pc σε HD ready τηλεόραση σαν video player, οπώτε άν πάτε στο σπίτι κάποιου φίλου με καλή τηλεόραση μπορείτε να δείτε ταινίες.
Τελευταία κυκλοφόρησαν καινούργιοι SSD δίσκοι οι οποίοι είναι και πιό γρήγοροι, άρα ακόμη καλύτερο playback HD video :)
Σχεδόν όλα τα Netbooks μπορούν να αναπαράγουν υψηλής ποιότητας Video, οπότε και είναι συμφέρουσα επιλογή φορητού player.

Post a Comment