Thursday, June 18, 2009

Κάντε το ΤΕΣΤ ΘΑΝΑΤΟΥ; Ποιος πραγματικά αποφασίζει για τα διαφημιστικά μηνύματα σε σελίδες γενικού ενδιαφέροντος;


Ποτέ στην ζωή μου δεν είχα νιώσει να ενοχλούμαι, από διαφημίσεις που προβάλλονται σε ιστοσελίδες γενικού ενδιαφέροντος και που προέρχονται μάλιστα από μεγάλες εταιρίες, διαδικτυακού Marketing! Αναφέρομαι σε ένα διαφημιστικό μήνυμα, που είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από εσάς το έχετε προσέξει, κατά την περιήγηση σας στο διαδίκτυο με την ονομασία ΤΕΣΤ ΘΑΝΑΤΟΥ! Το συγκεκριμένο μάλιστα διαφημιστικό μήνυμα Banner, στην προσπάθεια του να επικεντρώσει την προσοχή του χρήστη, χρησιμοποιεί γελοιογραφίες και ακουστικά μέσα (όταν περάσει ο κέρσορας πάνω από το διαφημιστικό μέσο, ακούγεται ένα υποτιθέμενο ενοχλητικό τρομαχτικό γέλιο). Τι το περίεργο συμβαίνει; Τι το κακό κρύβεται πίσω από αυτό το Banner; Οι εταιρίες ηλεκτρονικού Marketing πρέπει να καταλάβουν ότι μερικά θέματα είναι ευαίσθητα, για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και οι κύριοι οι οποίοι αποφασίζουν ποια διαφημιστικά μηνύματα θα προβάλλονται, θα πρέπει να είναι πιο ενημερωμένοι για το τι είναι σωστό και τι λάθος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γονείς μου, με ενημέρωσαν για το διαφημιστικό μήνυμα και μου εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους. Πώς μπορεί ο θάνατος να παρουσιάζεται τόσο απλά; Σκεφτήκατε ποτέ αν ο παππούς σας θα ήθελε το πρωί που θα διάβαζε κάποιο ειδησιογραφικό Blog, να τον ρωτήσει ο υπολογιστής αν θέλει να ξέρει πότε θα πεθάνει; Γνωρίζω ότι στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας να εκτεθεί σε οποιοδήποτε παλαβό, εξωφρενικό και ακραίο μήνυμα θα μπορούσε να φανταστεί και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Η σημαντική διαφορά σε αυτή την περίπτωση, είναι πώς αυτός που αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε τέτοια μηνύματα το κάνει με την θέληση του, διότι επισκέπτεται ιστοσελίδες που το περιεχόμενο τους είναι ανάλογο, επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος εκτεθεί σε μηνύματα που προσβάλουν την προσωπικότητα και την ατομικότητα του σε σελίδες γενικού ενδιαφέροντος; Ποίος πραγματικά ελέγχει τι θα μας προβάλετε και τι όχι;


Το θέμα του θανάτου, ειδικά όπως προβάλετε στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό διαφημιστικό μήνυμα Banner, ΝΑΙ προσβάλει ορισμένες ομάδες ανθρώπων και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να προβάλλεται σε σελίδες γενικού ενδιαφέροντος. Αν κοιτάξουμε το θέμα σε βάθος θα παρατηρήσουμε, ότι μερικά πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενοχλητικά! Στο επάνω μέρος μας δίνεται ως επικεφαλίδα “Ευρωπαϊκό Τεστ Θανάτου», αρκετά πιθανόν παραπλανητικά, για να τραβήξει την προσοχή κάνοντας να πιστέψει ο κόσμος ότι πρόκειται, για ευρωπαϊκή έρευνα, για τον μέσο όρο ζωής των ανθρώπων. Έπειτα στο αριστερό μέρος προβάλετε μία άκρως προκλητική κατά την γνώμη μου και θρασύτατη νεκροκεφαλή με στρογγυλεμένες άκρες, πιθανός προβάλει ένα κρανίο μικρού παιδιού και έχει ως σκοπό να προσελκύσει τις νεαρές ηλικίες, που είναι και πιο ευαίσθητες στα ηλεκτρονικά μηνύματα. (αρχίζετε να με πιστεύεται τώρα όταν εννοώ κάτι προκλητικό; Προσβλητικό;)

Τι περιλαμβάνει το τέστ; 10 ερωτήσεις και αφού δηλώσουμε τον αριθμό του κινητού μας, θα μάθουμε πότε θα πεθάνουμε. Τόσο απλά. Είναι δυνατόν; Δηλαδή τόσο πολύ θέλουν να βγάλουν λεφτά από τα μηνύματα, με το να σε προκαλούν να μάθεις πότε θα πεθάνεις; Τα προκλητικά μηνύματα «Απάντησε σε 10 ερωτήσεις και μάθε μέχρι πότε θα ζήσεις. Σκέψου τον τρόπο ζωής σου και τις συνήθειές σου. Η ζωή είναι μικρή!Αν έχεις ήδη κάνει το τεστ, μπες για να μάθεις πόσο θα ζήσεις εσύ και οι φίλοι σου» δεν είναι ότι καλύτερο είχαν διαβάσει οι γονείς μου και ενδεχομένως και οι δικοί σας γονείς ή ακόμη χειρότερα τα ίδια σας τα ΠΑΙΔΙΑ!!!!
Εκεί που τρελαίνεστε εντελώς είναι πώς στο τέλος με μικρά γράμματα αναφέρετε πώς «H υπηρεσία είναι χιουμοριστική και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.» Τι ειρωνεία, μόλις χάσατε τα λεφτά σας και σας έπιασαν κορόιδα, με μία πληροφορία που δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. (δηλαδή αν έλεγε ότι θα πεθάνετε αύριο; Το ξέρω ότι σας φαίνετε ακραίο αυτό που γράφω, αλλά δεν σκέφτονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε, επαναλαμβάνω αν ήταν ο πατέρας σας; Ο παππούς σας, το παιδί σας που θα διάβαζε αυτό το μήνυμα;)

Ντρέπομαι όχι γιατί υπάρχει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά γιατί διαφημίζεται ελεύθερα σε σελίδες γενικού ενδιαφέροντος, όπου προσβάλλουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες. Τι θα γινόταν αν αλλάζαμε αύριο μεθαύριο το ηλεκτρονικό μήνυμα σε «Μάθε αν υπάρχει αληθινός Θεός» κτλπ; Εκεί δεν θα σας ενοχλούσε; (με μικρά γράμματα πώς η υπηρεσία είναι χιουμοριστική;) Για να είμαι και περισσότερο αντικειμενικός έχω αναρτήσει μία δημοσκόπηση, για να ακούσω και την δικιά σας γνώμη, άποψη.





Για όσους πάντως, θέλουν να μάθουν πραγματικά πόσο περίπου είναι ο μέσος όρος ζωής, μπορούν να επισκεφτούν την παρακάτω ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν http://www.deathclock.com/

11 comments:

Το πιο σπαστικό που έχω δει! Εκτός το θέμα του έχουν βάλει και το σπαστικό γέλιο και σπάει νεύρα!

Αυτή η διαφήμιση και μια με κάτι Smile φατσούλες, πολύ ενοχλητικά εφέ. Γι’ αυτό και δεν βλέπουμε συχνά μάλλον ηχητικά μηνύματα σε Banners……

παιδια firefox και AdBlock plus και προστατευτειτε μονοι σας. Μην περιμενετε να βγαλετε ακρη με αυτα. Οσο περνανε τα χρονια θα βλεπουμε και χειροτερα, προκειμενου να βγαλουν χρηματα καποιοι. Απο τοτε που μου το συστησαν και το εβαλα εχω ξεχασει οτι το ιντερνετ εχει και διαφημισεις.

Ευχαριστώ για την συμβουλή.
AdBlock plus το έστησα κιόλας.

Εχει γεμίσει ο κοσμος με αδίστακτους...
fOTIS

Ρε παιδιά είναι απλά μια χιουμοριστική διαφήμιση. Μην δαιμονοποιούμε έτσι εύκολα καταστάσεις, στο κάτω κάτω όλοι ξέρουμε ότι θα πεθάνουμε. Μην είστε τόσο συντηρητικοί, όπως λέει και ο Σφακιανάκης "ας ήξερα πια μέρα θα πεθάνω και του θανάτου μου γενέθλια να κάνω".

nai alla an thn pathseis kai to kaneis me tis xrewseis pou exoun sou koboun ton K*lo.....diabaste tous orous xrhseis na deite..

κάποια λαμόγια πάνε να φάνε λεφτά από ανίδεους!Μακρυά από τους απατεώνες!

t malakies mporei n kataskeuasei o kosmos g n parei lefta........

Ναι πολύ ιδιότροπη διαφήμηση. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν δίνω σημασία σε αυτά τα χαζά που ζητάνε και το τηλέφωνό σου, γιατί πέρα από το ότι την έχω πατήσει μια φορά, σιγά μη σου λένε και σωστά πράγματα. Ό,τι να'ναι βάζουν για τους ευκολόπιστους. Γ' αυτό παιδιά όπως είπε και ο dimitris... Ad-Lock Plus

to vrhskw asteio... mou aresei

Δεν ειναι οτι δεν ξερουν ποσο ευαισθητο ειναι το θεμα του θανατο. Αν θελεις την αποψη μου τοτε: Lazopoulos - Henry Kissinger for Greeks 1974. Επισης δεν ειναι λιγες οι φορες που τυχενει να εχω ανοιχτο το facebook, και να πειναω και να ΕΝΤΟΠΙΖΩ στις διαφημισεις "ΜΗΠΩΣ ΠΕΙΝΑΣ;" και απο κατω να εχει φωτογραφια, τα πλεον συχαμενα burger... υποσυνειδητα μυνηματα.

Ευχαριστω
Zuss

Post a Comment