Friday, June 5, 2009

Ο Asus EEE pc T91 , θα κυκλοφορήσει και με Multitouch!


Οι φήμες ότι τελικά η πολύ επιτυχημένη σειρά των «μικρών» φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών Netbook ASUS EEE pc, θα κυκλοφορήσουν με οθόνες πολλαπλής αφής επαληθευτήκαν! Ο λόγος για το επόμενο μοντέλο της σειράς EEE με ονομασία T91. Πρόκειται για την εξέλιξη του EEE 900 που έφερε κυριολεκτικά το άνω κάτω στην αγορά των μικρών φορητών υπολογιστών. Δείγματα της Asus που εμφανίστηκαν στην διεθνή έκθεση υπολογιστών Computex στην Tapei, ήταν εξοπλισμένα με οθόνες πολλαπλής αφής και μάλιστα με το καινούργιο λειτουργικό Windows 7, να είναι εγκατεστημένο στα καινούργια Netbook Τ91.
Το περίεργο σε όλη αυτήν την ιστορία, είναι πώς δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση ότι ο T91 θα έχει οθόνη πολλαπλής αφής, όπως και δεν υπήρχαν και παρουσιάσεις των Gestures για την αλληλεπίδραση χρήστη με υπολογιστή. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο τα Gestures δεν διαφέρουν καθόλου από αυτά που έχουμε παρακολουθήσει, στα κινητά τηλέφωνα της Apple Iphone. Το ερώτημα τώρα, είναι εάν όλα τα Netbook Τ91 θα υποστηρίζουν Multitouch ή όχι, καθώς η Microsoft στην προσπάθεια της να πείσει το αγοραστικό κοινό ότι τα καινούργια Windows 7, περιέχουν καινοτομίες, προσπαθήσει να έχει την αποκλειστικότητα, προσφέροντας στο εμπόριο μόνο τα μοντέλα με προεγκατεστημένα τα Windows 7 αυτήν την δυνατότητα. Κάτι τέτοιο εάν επαληθευτεί, τότε σίγουρα θα αυξήσει της πωλήσεις της Microsoft στο καινούργιο λειτουργικό καθώς και θα ανεβάσει σημαντικά την τιμή του προοριζόμενου «χαμηλού κόστους» υπολογιστή.
Όπως και να έχει, οι χρήστες καθώς και οι διάφοροι κατασκευαστές γνωρίζουν καλά ότι οι πολλαπλής αφής λειτουργίες, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των Windows 7. Οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα με τους ανάλογους Drivers και ένα πάνελ πολλαπλής αφής μπορεί να αποκτήσει τις ίδιες ικανότητες. Έτσι αρκετά λογικό είναι πώς θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά λύσεις αναβάθμισης της οθόνης σας, από τρίτους κατασκευαστές ακόμη και για τα Windows Xp.
Όσοι επομένως έχουν βάλει ως σκοπό να αγοράσουν τον καινούργιο Netbook Asus ΕΕΕ T91, όπου και θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, καλό είναι να περιμένουν λίγο παραπάνω μέχρι και την επίσημη κυκλοφορία των Windows 7, καθώς και ο ανταγωνισμός θα αρχίσει να εμφανίζεται, ( με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση των τιμών ), αλλά και θα υπάρχει και πιο σαφή εικόνα, γύρω από τις Multitouch οθόνες και τις διάφορες λειτουργίες τους.

Βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες, στην παρακάτω διεύθυνση:
http://jkkmobile.blogspot.com/2009/06/asus-eee-pc-t91-with-multitouch-screen.html

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το Blog, του jkk www.jkkmobile.com

0 comments:

Post a Comment