Saturday, February 28, 2009

Αποκτήστε λειτουργικά BreadCrumbs στα Windows Xp

Για όσους λάτρεψαν την δυνατότητα περιήγησης στους φακέλους των Windows Vista, με την χρήση των BreadCrumbs και θα ήθελαν να έχουν την ίδια δυνατότητα και στα Windows Xp, τότε μπορείτε να κατεβάσετε το εντελώς δωρεάν εναλλακτικό πρόγραμμα QT Address Bar από την QuizoApps.
Η δρομολόγηση στους φακέλους δεν γίνεται με το κλασσικό Address Bar των Windows. Παραδοσιακά η διαδρομή λειτουργεί με το γράμμα του σκληρού δίσκου, ακολουθούμενο από κάθετες που χωρίζουν τους φακέλους τις επιλογής σας ( c:\myfiles\documents\mywork ). Σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε τοποθεσία, δηλαδή να μετακινηθούμε σε προηγούμενο ή διαφορετικό φάκελο, δεν μας δίνεται η δυνατότητα εκτός και αν ξαναβρεθούμε στην αφετηρία, όπου είναι ο σκληρός μας δίσκος.


Με την χρήση των BreadCrumbs, η δρομολόγηση γίνεται πανεύκολα, καθώς δεν έχουμε στατική απεικόνιση της διεύθυνσης που βρισκόμαστε, αλλά έχουμε μία δυναμική παρουσίαση όλων των φακέλων μας και έχουμε την δυνατότητα να μετακινηθούμε άμεσα σε όποιον από αυτούς θέλουμε. Παράλληλα εάν επιλέξουμε το βελάκι δίπλα από κάθε φάκελο, μας προβάλλονται σε λίστα όλοι οι φάκελοι που εμπεριέχονται μέσα σε αυτόν.

Συνολικά πρόκειται για ένα πολύ καλό εργαλείο, το οποίο έλειπε από τα Windows Xp και σίγουρα θα μετατρέψει την καθημερινή εργασία στα Windows παιχνιδάκι.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση : http://qttabbar.wikidot.com/qtaddressbar

0 comments:

Post a Comment