Thursday, February 26, 2009

Έξυπνη ταξινόμηση των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασία σας!

Μία καινούργια εφαρμογή η οποία κυκλοφορεί εντελώς δωρεάν από την εταιρεία StarDock, προσπαθεί να δώσει λύση στην ακατάστατη επιφάνεια εργασίας σας. Η εφαρμογή αυτή με την ονομασία Fences, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πλαίσια «φράχτες» και να τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους, τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας μας. Έτσι τα εικονίδια αυτά μπορούν να αποκοπούν από το Desktop, χωρίς να χάσουν τις ιδιότητες των αρχείων τους και να τα ταξινομήσουμε όπου εμείς επιθυμούμε, ανάλογα με τις ανάγκες μας.


Η εφαρμογή αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην τελική του έκδοση, δεν στερείτε από βασικές λειτουργίες όσο αφορά την παραμετροποίηση του. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει Επικεφαλίδες στα διάφορα πλαίσια «Fences», να αλλάξει το χρώμα τους, τις διαστάσεις τους, καθώς και την ένταση της διαφάνειας τους «transparency». Μία ακόμη χρήσιμη λειτουργία που προσθέσαν οι προγραμματιστές του Fences, είναι πώς ο χρήστης μπορεί κάνοντας διπλό κλικ, να αποκρύψει όλα τα εικονίδια και να φανεί το Desktop καθαρό. (Η συγκεκριμένη λειτουργία βοηθάει την παράλληλη χρήση Dock προγραμμάτων όπως RocketDock, ObjectDock κτλπ)

Το παρακάτω Video παρουσιάζει συνοπτικά τις λειτουργίες του Fences:




Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση : http://www.stardock.com/products/fences/ και είναι συμβατό τόσο με Windows Xp, αλλά και στα Vista!

5 comments:

Nice, θα το δοκιμάσω τώρα :)

Τι μου θυμίζει.. τι μου θυμίζει..;
Μα βέβαια! Είναι φτυστό με τα plasmoids του KDE4..!
Κοίτα να δεις ομοιότητα..! :P

Vre paidia, molis to egkatestisa se perivallon XP PRO kai prin teleiwsei i egkatastasi mou evgale sfalma oti i efarmogi den mporei na egkatasta8ei swsta. To PC paei sfaira. 8elei mhpws kamia idiateri ry8misi?

Χμμμ...Δοκίμασε να το ξανακατεβάσεις και δες τα Updates των Windows, αλλά είναι ακόμη σε Development στάδιο και ίσως να είναι Bug.

Αυτό που με κάνει εντύπωση είναι οτι oi ίδιοι που σνομπάρουν το Linux, είναι αυτοί που εντυπωσιάζονται με προγράμματα που κάνουν τα Windows να μοιάζουν με αυτό.

Post a Comment