Tuesday, December 9, 2008

Πόσο μακριά είναι τελικά το μέλλον τής τεχνολογίας;

Για άλλη μία φορά η τεχνολογία μπαίνει στην καθημερινότητα μας και σκηνές όπως αυτές που παρουσιάζονται στο διαφημιστικό σποτάκι της Intel, δεν αποτελούν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν και δεν είναι λίγοι αυτοί που τις χρησιμοποιούν τον τελευταίο χρόνο.





Έξυπνα κινητά τηλέφωνα ρολόγια κυκλοφορούν στις χαμηλές τιμές των 150€ και ενσωματώνουν οθόνες αφής, αναπαραγωγή Mp3/Video, κάμερες και σημειωματάρια. Τεχνολογία Speech Recognition είδαμε στα καινούργια Windows Vista, με δυνατότητα πλήρης περιήγησης του περιβάλλοντος εργασίας μας, μόνο με την φωνή μας. Έξυπνες φορητές συσκευές όπως αυτές στο σποτάκι κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι τα γνωστά σε όλους μας Netbooks,UMPC και τα Mobile Internet Devices (MID) τα οποία κατά το μεγαλύτερο σύνολο τους λειτουργούν πάνω στον καινούργιο επεξεργαστή της Intel με την ονομασία Atom και αποτελούν και τον λόγο που γυρίστηκε και το συγκεκριμένο σποτάκι από την εταιρία. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πώς τα MID είναι κατά πάσα πιθανότητα οι συσκευές που θα καταλήξουν να αντικαταστήσουν τα κινητά μας τηλέφωνα, καθώς στην ουσία πρόκειται για συσκευές κανονικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο μέγεθος των παραπάνω.

Αν συνοψίσουμε όλες αυτές τις προσωπικές συσκευές σε ένα δίκτυο και δημιουργήσουμε και ένα Media Center σύστημα, συνδέοντας απλά τον υπολογιστή μας σε μία HD panel, τότε αυτό που θεωρούσαμε μέλλον όταν βλέπαμε το Video, δεν είναι και τόσο μακρινό τελικά.


Παρόμοια παλαιότερα άρθρα:
http://pctrela.blogspot.com/2008/06/blog-post_27.html

0 comments:

Post a Comment