Saturday, December 6, 2008

Τρισδιάστατη επιφάνεια εργασίας για τα Windows XP και Vista!

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να αλλάξετε την εμφάνιση του Desktop σας, τι θα λέγατε όμως αν η επιφάνεια εργασίας στα Windows ήταν τρισδιάστατη; Φανταστείτε τα εικονίδια σας να ήταν σαν πραγματικά αντικείμενα, που θα τα μετακινούσατε δημιουργώντας στοίβες όπως και τα έγγραφα σας πάνω στο γραφείο σας; Αυτή η ιδέα δεν είναι καθόλου καινούργια, από καιρό εταιρίες προσπάθησαν να προσανατολιστούν σε έναν καινούργιο τρόπο αλληλεπίδρασης του περιβάλλοντος της επιφάνειας εργασίας σας. Παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα BumpTop το οποίο βρίσκεται ακόμη σε κλειστή Beta έκδοση:

Παρακολουθήστε το παρακάτω Video για να καταλάβετε:




Τη συγκεκριμένη υλοποίηση μπορείτε να την δοκιμάσετε στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή με την βοήθεια του προγράμματος Real Desktop αλλά και με το Shock 3D. Πρόκειται για μία αρκετά αξιόλογη προσπάθεια δημιουργίας, τρισδιάστατων περιβαλλόντων εργασίας όπου η αλληλεπίδραση ανθρώπου μηχανής είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Το Real Desktop κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις, Light, Standard και Professional εκ των οποίων την πρώτη μπορείτε να την εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν.





Είναι συμβατό με Windows XP και Vista και κατά την εκτέλεση του δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα. Η ταχύτητα εκτέλεσης ήταν αρκετά ικανοποιητική ακόμη και σε παλαιότερα συστήματα υπολογιστών.

Κατεβάστε την Light Έκδοση του Real Desktop εντελώς δωρεάν :
http://www.real-desktop.de/index.php?lang=Language/English.txt

Το Shock 3D από την άλλη αποτελεί και αυτό έναν ακόμη κλώνο τρισδιάστατου περιβάλλοντος εργασίας για τα Windows, πιο ελαφρύ στις λειτουργίες του, αλλά το ίδιο λειτουργικό και εύχρηστο με τα παραπάνω.

Κατεβάστε το Shock 3D εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση:
http://www.docs.kr/entry/Download-Shock-Desktop3D-en

0 comments:

Post a Comment