Monday, June 30, 2008

Αποτελέσματα δημοσκόπησης : Αγοράζετε απο το Ίντερνετ;

Η πρώτη δημοσκόπηση του PCtrela.blogspot.com, με θέμα «Αγοράζετε από το ‘Ιντερνετ» ολοκληρώθηκε. Η έρευνα ξεκίνησε στις 19 Μαίου 2008 και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2008. Ο σκοπός της έρευνας, ήταν να μάθω εάν ο κόσμος εμπιστεύεται τα Ηλεκτρονικά καταστήματα, για τις διάφορες αγορές του.
Από το τυχαίο δείγμα 35 ατόμων που απάντησαν στην έρευνα, πήρα τα παρακάτω στοιχεία.
Ο ‘Έλληνας χρησιμοποιεί τις καινούργιες μορφές Ηλεκτρονικού Εμπορίου και έχει εξοικειωθεί με αυτόν τον καινούργιο τρόπο συναλλαγής. Με μεγάλη μου έκπληξη και χαρά παρατήρησα ότι μόνο 17%, φοβάται να αγοράσει από το διαδίκτυο, που δείχνει ότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά γίνονται με ασφάλεια και ο κόσμος τις προσεγγίζει με ενδιαφέρον.
Στο γεγονός ότι μόνο 11% απάντησε πώς δεν του χρειάζεται, αποδεικνύει πως ο κόσμος βρίσκει καλύτερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα στο διαδίκτυο, τόσο στην ποιότητα αλλά και στην τιμή. Ίσως ακόμη η απόσταση μεταξύ του πελάτη και τα καταστήματα ή ο μειωμένος ελεύθερος χρόνος, να έχει αναγκάσει τους συμπολίτες μας, να στρέφονται όλο και περισσότερο στις Ηλεκτρονικές Αγορές.

Τελειώνοντας τα δεδομένα της έρευνας, δείχνουν ότι το 71% πραγματοποιεί τις συναλλαγές του από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα το 11% δηλώνει, ότι ψωνίζει μανιωδώς, χρησιμοποιώντας τις καινούργιες αυτές μεθόδους.

Το PCtrela.blogspot.com, θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που πήραν μέρος στην δημοσκόπηση!

0 comments:

Post a Comment