Monday, May 30, 2011

Nokia E7 - Το Symbian στα καλύτερα του!


Τις τελευταίες 3 εβδομάδες είχα την τύχη να έχω στα χέρια μου ένα Nokia E7. Ως παλιός οπαδός της Φινλανδικής εταιρίας ήμουν πραγματικά πολύ περίεργος να δω αν το Symbian είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα πολύ πιο καινούρια και "γυαλιστερά" Android & iOS...

Η πρώτη επαφή...
Από τη στιγμή που ανοίγεις το κουτί και πιάνεις το κινητό στα χέρια σου καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για ένα τυπικό κινητό. Ποιοτική συσκευή με άριστη κατασκευή και πολύ εργονομικό σχεδιασμό. Το πληκτρολόγιο έχει τέλειο μέγεθος ώστε να μπορείς να γράψεις άνετα και η οθόνη είναι όσο μεγάλη χρειάζεται για να κάνεις σωστή πλοήγηση στο Internet.

Οι ρυθμίσεις...
Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να συνδεθώ στο Internet και να ρυθμίσω τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου. Άψογη υποστήριξη του Gmail (για τον Ovi λογαριασμό δεν το συζητάω καν) και ρύθμιση του σε λίγα λεπτά. Στη συνέχεια social networking και ρύθμιση facebook & twitter. Η προεγκατεστημένη εφαρμογή της συσκευής μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Οι εφαρμογές...
Ως παλιός χρήστης του Ovi store ήξερα τι να περιμένω. Σίγουρα η ποσότητα δε μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Apple store, ούτε καν με του Android market, είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι θα βρείτε κάποια εφαρμογή που να καλύπτει τις ανάγκες σας. Skype, dropbox client, gcal sync, wordpress editor και Angry Birds Rio για τις ελέυθερες ώρες. Μέσα σε μια περίπου ώρα το κινητό ήταν πανέτοιμο! Πάνε οι παλιές (όχι και τόσο..) καλές εποχές που χρειαζόσουν μια μέρα για να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις ότι εφαρμογή ήθελε το κινητό σου.

Η συμβίωση...
Το κινητό πραγματικά το λάτρεψα! Χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο ως αποκλειστικό mail client και το full qwerty πληκτρολόγιο έκανε τη ζωή μου πολύ πιο έυκολη. Η κάμερα του τηλεφώνου είναι εξαιρετική (παρακάτω επισυνάπτω φωτογραφία τραβηγμένη από το κινητό), η μπαταρία κρατάει με full χρήση και ανοιχτά δεδομένα μιαμιση με δύο μέρες ενώ η σύνδεση με τον υπολογιστή είναι απλούστατη καοι γρήγορη. Στα extra του τηλεφώνου η ύπαρξη hdmi θύρας που επιτρέπει την απευθείας σύνδεση με τηλεόραση για προβολή εικόνων και video.

Τα αρνητικά...
Δυστυχώς κανένα κινητό (μέχρι στιγμής) δεν είναι τέλειο. Η Nokia θα μπορούσε με μια απλή κίνηση να κάνει το Ε7 να πλησιάσει πάρα πολύ στο τέλειο. Να αλλάξει λειτουργικό. Είναι σίγουρα η καλύτερη Symbian συσκευή που έχω πίασει στα χέρια μου και αν το δούμε αντικειμενικά μπορεί να κάνει εξίσου καλά ότι κάνει και μια Android συσκευή αλλά έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα... To Symbian έχει γεράσει. Αποτελεί μια τέλεια λύση για έναν επαγγελματία και για κάποιον που θέλει ένα κινητό τηλέφωνο "συνεργάτη" αλλά δε μπορεί να προσελκύσει νέους σε ηλικία χρήστες. Οι εντελώς άχρηστες εφαρμογές (που όμως κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο όμορφη και διασκεδαστική!) είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με iOS & Android με αποτέλεσμα το εξαιρετικό αυτό τηλέφωνο να αδικείται από το λειτουργικό του.

0 comments:

Post a Comment