Wednesday, January 27, 2010

Εργαλεία που μπορούν να αλλάξουν εντυπωσιακά και ριζικά τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την Social ιστοσελίδα Facebook!

Δύο δωρεάν εργαλεία, υπόσχονται να σας αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε την γνωστή σε όλους πια Social ιστοσελίδα www.facebook.com. Το πρώτο πρόγραμμα , εργαλείο είναι το PicLens, (περισσότερες πληροφορίες σε παλαιότερο άρθρο του PCtrela , http://pctrela.blogspot.com/2008/06/browser-plugin-piclens-cooliris.html) το οποίο αφού εγκατασταθεί στον αγαπημένο μας browser (συμβατό και από εχθές, επιτέλους με τον Chrome) σε PC ή MAC, εμφανίζει σε κάθε φωτογραφία ένα μικρό εικονίδιο κουμπί, όπου εφόσον το επιλέξουμε μας ξεδιπλώνει όλες τις φωτογραφίες που αφορούν την συγκεκριμένη πληροφορία και μας τις παρουσιάζει με τον πιο εύκολο και βολικό τρόπο που είδαμε ποτέ.


Με την χρήση του PicLens , μπορούμε να περιηγηθούμε με απίστευτη ταχύτητα κα ευκολία μέσα σε μία τεράστια συλλογή από φωτογραφίες των φίλων μας, χωρίς να χρειάζεται να επιλέγουμε την επόμενη κάθε φορά και χωρίς να έχουμε περιορισμένο αριθμό προβολών ανά σελίδα.

Το δεύτερο εργαλείο έρχεται από την Microsoft , η οποία δεν έχει σταματήσει κυριολεκτικά να παρουσιάζει και να διαφημίζει τις πραγματικά εντυπωσιακές δυνατότητες της πλατφόρμας Silverlight, για τους αγαπημένους μας Browser.

Αφού εγκαταστήσουμε σε PC ή MAC το Silverlight 4, (http://www.silverlight.net/content/samples/apps/facebookclient/) μπορούμε να περιηγηθούμε στο πλήθος τον λειτουργιών του Facebook με εντελώς διαφορετικό , γρήγορο, εύχρηστο και εντυπωσιακό τρόπο. Η πλατφόρμα πραγματικά φέρνει τα πάνω κάτω! Μας δίνει την δυνατότητα να δούμε τις φωτογραφίες και τα Video με εντυπωσιακές εναλλαγές και Slideshow. Το όλο περιβάλλον εργασίας μας είναι διαφορετικό, επιλογές όπως τα Events, Friend list Feeds, τα Profile και το Inbox μας, βρίσκονται ένα κλίκ μακριά. Δυστυχώς η συγκεκριμένη πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένη με κάποιες λειτουργίες να απουσιάζουν και θα γίνει αμέσως αντιληπτή απουσία του Facebook Chat, το οποίο ακόμη δεν έχει ενσωματωθεί στον όλο κώδικα. Εναλλακτικά προγράμματα τα οποία εγκαθιστούν το Chat του Facebook στην επιφάνεια εργασίας μας όπως το Pidgin (http://pidgin.im/)και Adium (http://adium.im/)για MAC βέβαια, μπορούν να καλύψουν αυτήν την ανάγκη.

Παλαιότερα άρθρα : http://pctrela.blogspot.com/2009/07/facebook.html

0 comments:

Post a Comment