Αλλαξτε το μεγεθος των φωτογραφιων σας

Μάθετε πόσο εύκολα μπορείτε να κάνετε αλλαγή μεγέθους και διαστάσεων φωτογραφιών με 2 μόνο κλικ στα Windows 7!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ MESSAGING ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εκτελείτε παραπάνω από ένα προγράμματα Instant Messaging; Μάθετε πως να αποκτήστε ελευθερία εύκολα και απλά!

TΟ PCΤΡΕΛΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ!

To PCΤρέλα αναβαθμίζεται και θα συνεχίσει να ανανεώνεται!

Saturday, February 28, 2009

Αποκτήστε λειτουργικά BreadCrumbs στα Windows Xp

Για όσους λάτρεψαν την δυνατότητα περιήγησης στους φακέλους των Windows Vista, με την χρήση των BreadCrumbs και θα ήθελαν να έχουν την ίδια δυνατότητα και στα Windows Xp, τότε μπορείτε να κατεβάσετε το εντελώς δωρεάν εναλλακτικό πρόγραμμα QT Address Bar από την QuizoApps.
Η δρομολόγηση στους φακέλους δεν γίνεται με το κλασσικό Address Bar των Windows. Παραδοσιακά η διαδρομή λειτουργεί με το γράμμα του σκληρού δίσκου, ακολουθούμενο από κάθετες που χωρίζουν τους φακέλους τις επιλογής σας ( c:\myfiles\documents\mywork ). Σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε τοποθεσία, δηλαδή να μετακινηθούμε σε προηγούμενο ή διαφορετικό φάκελο, δεν μας δίνεται η δυνατότητα εκτός και αν ξαναβρεθούμε στην αφετηρία, όπου είναι ο σκληρός μας δίσκος.


Με την χρήση των BreadCrumbs, η δρομολόγηση γίνεται πανεύκολα, καθώς δεν έχουμε στατική απεικόνιση της διεύθυνσης που βρισκόμαστε, αλλά έχουμε μία δυναμική παρουσίαση όλων των φακέλων μας και έχουμε την δυνατότητα να μετακινηθούμε άμεσα σε όποιον από αυτούς θέλουμε. Παράλληλα εάν επιλέξουμε το βελάκι δίπλα από κάθε φάκελο, μας προβάλλονται σε λίστα όλοι οι φάκελοι που εμπεριέχονται μέσα σε αυτόν.

Συνολικά πρόκειται για ένα πολύ καλό εργαλείο, το οποίο έλειπε από τα Windows Xp και σίγουρα θα μετατρέψει την καθημερινή εργασία στα Windows παιχνιδάκι.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση : http://qttabbar.wikidot.com/qtaddressbar

Thursday, February 26, 2009

Έξυπνη ταξινόμηση των εικονιδίων στην επιφάνεια εργασία σας!

Μία καινούργια εφαρμογή η οποία κυκλοφορεί εντελώς δωρεάν από την εταιρεία StarDock, προσπαθεί να δώσει λύση στην ακατάστατη επιφάνεια εργασίας σας. Η εφαρμογή αυτή με την ονομασία Fences, μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πλαίσια «φράχτες» και να τοποθετήσουμε στο εσωτερικό τους, τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας μας. Έτσι τα εικονίδια αυτά μπορούν να αποκοπούν από το Desktop, χωρίς να χάσουν τις ιδιότητες των αρχείων τους και να τα ταξινομήσουμε όπου εμείς επιθυμούμε, ανάλογα με τις ανάγκες μας.


Η εφαρμογή αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην τελική του έκδοση, δεν στερείτε από βασικές λειτουργίες όσο αφορά την παραμετροποίηση του. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει Επικεφαλίδες στα διάφορα πλαίσια «Fences», να αλλάξει το χρώμα τους, τις διαστάσεις τους, καθώς και την ένταση της διαφάνειας τους «transparency». Μία ακόμη χρήσιμη λειτουργία που προσθέσαν οι προγραμματιστές του Fences, είναι πώς ο χρήστης μπορεί κάνοντας διπλό κλικ, να αποκρύψει όλα τα εικονίδια και να φανεί το Desktop καθαρό. (Η συγκεκριμένη λειτουργία βοηθάει την παράλληλη χρήση Dock προγραμμάτων όπως RocketDock, ObjectDock κτλπ)

Το παρακάτω Video παρουσιάζει συνοπτικά τις λειτουργίες του Fences:




Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση : http://www.stardock.com/products/fences/ και είναι συμβατό τόσο με Windows Xp, αλλά και στα Vista!

Saturday, February 14, 2009

Προβολή του Status Update σας και των φίλων σας από το Facebook στο Google Mail!


Όσοι χρησιμοποιούν Firefox και κάνουν την χρήση του Xoopit Plugin, για το Gmail, μπορούν να προβάλουν τα Status Updates των φίλων τους που είναι χρήστες του Facebook, μαζί με την φωτογραφία προφίλ που έχουν ορίσει, αλλά και να ανανεώσουν το δικό τους Status εφόσον το επιθυμούν.
Το Xoopit είναι ίσως ένα από τα καλύτερα Plugins του Firefox για το Gmail, καθώς αναλαμβάνει να βάλει σε τάξη τα συνημμένα αρχεία του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και να σας τα παρουσιάσει σύμφωνα με τις ανάγκες σας, κάνοντας την αναζήτηση πολύτιμων φωτογραφιών, video και Documents παιχνιδάκι.


Το Xoopit είναι επίσης και ένα από τα πρώτα προγράμματα που κάνουν χρήση των καινούργιων API του Facebook και πολύ πιθανών, αρκετά σύντομα να δούμε και το Chat του Facebook να ενσωματώνεται με την βοήθεια τρίτων προγραμμάτων στο Gmail και γιατί όχι με την χρήση κάποιου Plugin, κατευθείαν στην κονσόλα του Firefox ή του Google Chrome.

Για το Xoopit έχουμε αναφερθεί και σε παλαιότερο άρθρο του PC Τρελα :
http://pctrela.blogspot.com/2008/11/video-gmail-xoopit.html

Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση :
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8257

Saturday, February 7, 2009

Επιτέλους κυκλοφόρησε η πρώτη Beta έκδοση του ViSplore! Αποκτήστε το Aero των Vista στα Windows XP!

Είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερα άρθρα στα αρκετά χρήσιμα προγράμματα της LeeSoft, που έχουν ως σκοπό να εξομοιώσουν κάποιες από τις πολύ καλές δυνατότητες των Windows Vista σε περιβάλλον XP και μάλιστα εντελώς δωρεάν.
Μετά το Vistart και το Viorb κυκλοφόρησε ύστερα από μακρόχρονη αναμονή η πρώτη Beta του Visplore, του προγράμματος που εξομοιώνει τις Aero διαφάνειες των παραθύρων των Vista, μαζί με την δυνατότητα περιήγησης των διευθύνσεων μας σε (breadcrumbs) .
Παραδοσιακά η δρομολόγηση μας στους διάφορους φακέλους του υπολογιστή, γίνεται πληκτρολογώντας τις διευθύνσεις και κάνοντας χρήση των καθέτων, slashes. Με τα breadcrumbs η δρομολόγηση γίνεται με ένα απλό κλίκ του ποντικιού, στους διάφορους υποφακέλους του συστήματος, που μας εμφανίζονται με την μορφή λίστας.


Το πρόγραμμα δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση για την λειτουργία του και το σημαντικότερο δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τα αρχεία των Windows, απλά με την εκτέλεση του προγράμματος αποκτούμε και εφόσον το επιλέξουμε το Aero περιβάλλον και τα Breadcrumbs των Vista!

Μπορεί τα Windows 7 να είναι καθοδόν, αλλά για άλλη μία φορά τα Windows Xp μας δείχνουν πόσο δυνατό λειτουργικό είναι!

Μπορείτε να κατεβάσετε το Visplore εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση:
http://lee-soft.com/visplore/index.html

Σχετικά, παλαιότερα άρθρα :
http://pctrela.blogspot.com/2008/08/visplore-beta.html

Samsung SGI-i900 Omnia Windows Mobile

Αν και το είχα πάρει τα περασμένα Χριστούγεννα, τώρα μπόρεσα να ανεβάσω το Video στο Youtube ;)
Πρόκειται για ένα από τα πιο καλά Windows Mobile κινητά τηλέφωνα με όλα τα καλούδια της τεχνολογίας σε μία στιλάτη συσκευή.
«A truly all-in-one phone» όπως αναφέρει και το κουτί του, με όλη την σημασία της λέξης.

Touch Interface (με Widgets στην κεντρική του οθόνη)
Κάμερα 5 MP με ενσωματομένο Φλάς, Face Detection, Slow Motion Video
Quad band GSM 3G
HSDPA έως 7.2 Mbps
GPS
Bluetooth 2.0
WiFi 802.11b/g
Μνήμη 8Gb και 16GB
Fm Radio me RDS
Γυροσκοπική τεχνολογία για αυτόματη περιστροφή της εικόνας, Motion Detection.


Υποστηριζόμενα Λογισμικά

Windows Mobile 6
Skype (voip)
MSN (file sharing, emoticons, voice recording)
Microsoft Mobile Office
Handwriting recognition
DIVX, mpeg4
MP3,WMA
Mail (Google Mail Support)
File Sharing, Media Sharing
Opera, Internet Explorer Browser
Αναπαραγωγή Video από το Youtube
Garmin , Mio, Igo, Destinator και άλλα προγράμματα πλοήγησης.
….Πληθώρα εφαρμογών και δυνατοτήτων.



Περισσότερες πληροφορίες
www.sasmsung.com
http://omniacs.net/