Αλλαξτε το μεγεθος των φωτογραφιων σας

Μάθετε πόσο εύκολα μπορείτε να κάνετε αλλαγή μεγέθους και διαστάσεων φωτογραφιών με 2 μόνο κλικ στα Windows 7!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ MESSAGING ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εκτελείτε παραπάνω από ένα προγράμματα Instant Messaging; Μάθετε πως να αποκτήστε ελευθερία εύκολα και απλά!

TΟ PCΤΡΕΛΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ!

To PCΤρέλα αναβαθμίζεται και θα συνεχίσει να ανανεώνεται!

Sunday, December 28, 2008

Μετακινήστε και αλλάξτε την θέση των εργασιών σας, στο TaskBar των Windows!

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τις διάφορες παράλληλες εργασίες, στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή και θα επιθυμούσατε να μπορείτε να ταξινομήσετε τα διάφορα προγράμματα στην μπάρα των Windows, ανάλογα με τις ανάγκες σας, τότε το εντελώς δωρεάν πρόγραμμα Taskbar Shuffle είναι για σας.

Η μπάρα των Windows, έχει σχεδιαστεί να εμφανίζει τις διάφορες εργασίες σας, στοιχημένες με την σειρά που εκτελέσατε το κάθε πρόγραμμα και δεν σας επιτρέπει να αλλάξετε την σειρά τους. Το Taskbar Shuffle σας επιτρέπει να τις μετακινήσετε ελεύθερα, να τις ομαδοποιήσετε καθώς και να τις τερματίσετε χρησιμοποιώντας το μεσαίο πλήκτρο.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την ιστοσελίδα (Home of the nerd Cave) http://nerdcave.webs.com/taskbarshuffle.htm

Friday, December 12, 2008

Αυξήστε της δυνατότητες του Asus EEE PC 900, απλά με την αλλαγή του BIOS!

Στο παρόν άρθρο θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αλλάξουμε το BIOS του Asus EEE pc με την παλαιότερη έκδοση 302 που δεν υπάρχει πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα της Asus και αυτό διότι με την παλιότερη έκδοση ο χρήστης μπορούσε να επιλέξει τον χρονισμό του επεξεργαστή και έτσι να έχει τον υπολογιστή σε δύο καταστάσεις
Power saver mode, δηλαδή με χαμηλή υπολογιστική ισχύ αλλά με καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας ή για Performance mode με τον επεξεργαστή να τρέχει καθαρά και σταθερά στα 900 mhz. Λόγο της ήδη χαμηλής ισχύς του συγκεκριμένου Netbook το να θέσουμε τον υπολογιστή σε Performance mode είναι μία σοφή κίνηση, εάν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες του. Παράλληλα η συγκεκριμένη έκδοση του BIOS 302 είναι συμβατή με το εντελώς δωρεάν πρόγραμμα EEEctl το οποίο μπορεί να αλλάζει τον χρονισμό του επεξεργαστή, χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Δηλαδή ισχύ εκεί που την χρειαζόμαστε και εξοικονόμηση ενέργειας, για μεγαλύτερη αυτονομία όταν απαιτείτε.

Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα και το Video της διαδικασίας αλλαγής BIOS.
ΠΡΟΣΟΧΗ κατά την διαδικασία αυτή ο υπολογιστής θα πρέπει να βρίσκεται στο ρεύμα και με την μπαταρία τοποθετημένη, καθώς σε περίπτωση απώλειας ρεύματος, θα δυσκολευτούμε να επαναφέρουμε τον υπολογιστή στην αρχική του κατάσταση.



Πρώτο βήμα που έχουμε να κάνουμε είναι να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της Asus και να μεταβούμε στα Downloads.
http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-usΈπειτα επιλέγουμε στα αντίστοιχα πεδία
EEE Family
EEE PC
EEE 900/XP ή EEE 900/XP
Έπειτα ξαναεπιλέξτε WinXP και Search
Utilities και επιλέξτε ASUS Update Utility for WIN XP και Download from Global
Αυτό είναι και το πρόγραμμα αλλαγής και αναβάθμισης του BIOS του υπολογιστή.
(αποθηκεύστε το αρχείο στο φάκελο της επιλογής σας)
Εάν θέλετε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Bios μπορείτε να την κατεβάσετε εάν μεταβείτε στην επιλογή Bios ( ) Bios History

Η παλαιότερη έκδοση BIOS που μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα λειτουργίας του υπολογιστή σας και είναι πλήρες συμβατό με το πρόγραμμα χρονισμού του Asus EEEpc EEEctl βρίσκεται εδώ: http://pctrela.googlepages.com/0302.ROM
To EEEctl βρίσκεται εδώ: http://www.cpp.in/dev/eeectl/
Παλαιότερα σχετικά άρθρα για τον Asus EEE εδώ: http://pctrela.blogspot.com/2008/06/asus-eee-windows-xp.html

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα AsusUpdate και από το κουμπί «ΕΝΑΡΞΗ» «START» επιλέξτε ASUS, ASUSupdate for EEE PC και τρέξτε την εφαρμογή ASUSUpdate
Έπειτα επιλέξτε Update Bios from file και next. Επιλέξτε το αρχείο 0302.ROM και ο υπολογιστής θα σας ζητήσει να κάνει επανεκκίνηση. ΠΡΟΣΟΧΗ ο υπολογιστής θα πρέπει να βρίσκεται στο ρεύμα καθόλη την διάρκεια αλλαγής του BIOS και ο χρήστης απαγορεύετε να πατήσει οποιοδήποτε πλήκτρο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας που διαρκεί 2 λεπτά περίπου. Θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα στην οθόνη σας:
The BIOS update is finished.
Please press power button to shut down the system.
Πατήστε το κουμπί Power, μόλις ανοίξει ο Computer κρατήστε πατημένο το F2 μπείτε στο BIOS, δεξί βελάκι Advanced και αλλάξτε το Operation Mode σε High Performance. Exit & Save Changes.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε!

Thursday, December 11, 2008

Αλλάξτε την θέση των Windows Buttons!

Μήπως είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν βολεύεστε με την θέση των Windows Buttons; Αναφερόμαστε για τα 3 γνωστά σε όλους μας κουμπιά (minimize, maximize και close) που είναι τοποθετημένα στο επάνω δεξί μέρος κάθε παραθύρου των Windows. Με το εντελώς δωρεάν πρόγραμμα LeftSider, μπορείτε να αλλάξετε την θέση τους και να τα μεταφέρετε στο επάνω αριστερό μέρος, για πρώτη φορά!

Το πρόγραμμα είναι συμβατό τόσο με Windows XP και Vista και μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση:
http://hsiw.web.fc2.com/#leftsider

Tuesday, December 9, 2008

Πόσο μακριά είναι τελικά το μέλλον τής τεχνολογίας;

Για άλλη μία φορά η τεχνολογία μπαίνει στην καθημερινότητα μας και σκηνές όπως αυτές που παρουσιάζονται στο διαφημιστικό σποτάκι της Intel, δεν αποτελούν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά τεχνολογίες που ήδη υπάρχουν και δεν είναι λίγοι αυτοί που τις χρησιμοποιούν τον τελευταίο χρόνο.





Έξυπνα κινητά τηλέφωνα ρολόγια κυκλοφορούν στις χαμηλές τιμές των 150€ και ενσωματώνουν οθόνες αφής, αναπαραγωγή Mp3/Video, κάμερες και σημειωματάρια. Τεχνολογία Speech Recognition είδαμε στα καινούργια Windows Vista, με δυνατότητα πλήρης περιήγησης του περιβάλλοντος εργασίας μας, μόνο με την φωνή μας. Έξυπνες φορητές συσκευές όπως αυτές στο σποτάκι κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι τα γνωστά σε όλους μας Netbooks,UMPC και τα Mobile Internet Devices (MID) τα οποία κατά το μεγαλύτερο σύνολο τους λειτουργούν πάνω στον καινούργιο επεξεργαστή της Intel με την ονομασία Atom και αποτελούν και τον λόγο που γυρίστηκε και το συγκεκριμένο σποτάκι από την εταιρία. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πώς τα MID είναι κατά πάσα πιθανότητα οι συσκευές που θα καταλήξουν να αντικαταστήσουν τα κινητά μας τηλέφωνα, καθώς στην ουσία πρόκειται για συσκευές κανονικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο μέγεθος των παραπάνω.

Αν συνοψίσουμε όλες αυτές τις προσωπικές συσκευές σε ένα δίκτυο και δημιουργήσουμε και ένα Media Center σύστημα, συνδέοντας απλά τον υπολογιστή μας σε μία HD panel, τότε αυτό που θεωρούσαμε μέλλον όταν βλέπαμε το Video, δεν είναι και τόσο μακρινό τελικά.


Παρόμοια παλαιότερα άρθρα:
http://pctrela.blogspot.com/2008/06/blog-post_27.html

Saturday, December 6, 2008

Τρισδιάστατη επιφάνεια εργασίας για τα Windows XP και Vista!

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να αλλάξετε την εμφάνιση του Desktop σας, τι θα λέγατε όμως αν η επιφάνεια εργασίας στα Windows ήταν τρισδιάστατη; Φανταστείτε τα εικονίδια σας να ήταν σαν πραγματικά αντικείμενα, που θα τα μετακινούσατε δημιουργώντας στοίβες όπως και τα έγγραφα σας πάνω στο γραφείο σας; Αυτή η ιδέα δεν είναι καθόλου καινούργια, από καιρό εταιρίες προσπάθησαν να προσανατολιστούν σε έναν καινούργιο τρόπο αλληλεπίδρασης του περιβάλλοντος της επιφάνειας εργασίας σας. Παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα BumpTop το οποίο βρίσκεται ακόμη σε κλειστή Beta έκδοση:

Παρακολουθήστε το παρακάτω Video για να καταλάβετε:




Τη συγκεκριμένη υλοποίηση μπορείτε να την δοκιμάσετε στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή με την βοήθεια του προγράμματος Real Desktop αλλά και με το Shock 3D. Πρόκειται για μία αρκετά αξιόλογη προσπάθεια δημιουργίας, τρισδιάστατων περιβαλλόντων εργασίας όπου η αλληλεπίδραση ανθρώπου μηχανής είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
Το Real Desktop κυκλοφορεί σε 3 εκδόσεις, Light, Standard και Professional εκ των οποίων την πρώτη μπορείτε να την εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε εντελώς δωρεάν.





Είναι συμβατό με Windows XP και Vista και κατά την εκτέλεση του δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα. Η ταχύτητα εκτέλεσης ήταν αρκετά ικανοποιητική ακόμη και σε παλαιότερα συστήματα υπολογιστών.

Κατεβάστε την Light Έκδοση του Real Desktop εντελώς δωρεάν :
http://www.real-desktop.de/index.php?lang=Language/English.txt

Το Shock 3D από την άλλη αποτελεί και αυτό έναν ακόμη κλώνο τρισδιάστατου περιβάλλοντος εργασίας για τα Windows, πιο ελαφρύ στις λειτουργίες του, αλλά το ίδιο λειτουργικό και εύχρηστο με τα παραπάνω.

Κατεβάστε το Shock 3D εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση:
http://www.docs.kr/entry/Download-Shock-Desktop3D-en