Αλλαξτε το μεγεθος των φωτογραφιων σας

Μάθετε πόσο εύκολα μπορείτε να κάνετε αλλαγή μεγέθους και διαστάσεων φωτογραφιών με 2 μόνο κλικ στα Windows 7!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ MESSAGING ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εκτελείτε παραπάνω από ένα προγράμματα Instant Messaging; Μάθετε πως να αποκτήστε ελευθερία εύκολα και απλά!

TΟ PCΤΡΕΛΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ!

To PCΤρέλα αναβαθμίζεται και θα συνεχίσει να ανανεώνεται!

Friday, October 31, 2008

Lenovo Notebooks Grandma approves!

Η Lenovo κυκλοφόρησε ένα πολύ έξυπνο βίντεο όπου παρουσιάζει τις αντοχές και την πολύ καλή ποιότητα των υλικών, στους φορητούς της υπολογιστές.

Αν και λιγάκι υπερβολικό αξίζει να το παρακολουθήσετε!

Tuesday, October 28, 2008

Υπολογίστε την διάρκεια ζωής μπαταρίας του Φορητού σας Υπολογιστή!


Αναρωτηθήκατε ποτέ, πόσο πραγματικά μπορεί να αντέξει ο φορητός σας υπολογιστής, όταν βρίσκετε εκτός ρεύματος;

Με το εντελώς δωρεάν πρόγραμμα Battery Eater, μπορείτε να ανακαλύψετε πόσο πραγματικά χρόνο αντέχει ο φορητός σας υπολογιστής, λειτουργώντας μόνο με την μπαταρία του. Η διαδικασία είναι απλή, αφού έχετε φορτώσει πλήρως τις μπαταρίες του, ξεκινάτε το πρόγραμμα και αφήνετε τον υπολογιστή ώστε να εξαντληθούν οι μπαταρίες. Μόλις ο υπολογιστής σβήσει, την επόμενη που θα τον ανοίξετε, το Battery Eater, θα σας παρουσιάσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όπως πόσο χρόνο χρειάστηκε ο υπολογιστής μέχρι να σβήσει, με ποιο ρυθμό εξαντλήθηκαν οι μπαταρίες από 100% έως το 0% καθώς και το πόσο σταθερά παρείχαν ρεύμα μέχρι την πλήρη αποφόρτιση τους.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σε θέση να θέσει τον φορητό σας υπολογιστή να δουλεύει ακόμη και με το 100% των δυνατοτήτων του, έτσι ώστε τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν, θα είναι ο λιγότερος δυνατός χρόνος που μπορούμε να εργαστούμε στον υπολογιστή κάτω από πλήρες φόρτο εργασίας, αφού τότε ο υπολογιστής καταναλώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά ενέργειας.
Είναι δυνατή και η προσθήκη Add-Ons καθώς και η υποστήριξη πολλαπλών ξένων γλωσσών.

Το Battery Eater μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση:
www.batteryeater.com
δωρεάν πρόγραμμα για την Διάρκεια ζωής μπαταρίας φορητού υπολογιστή πόσο κρατάει η μπαταρία estimate time battery life measure how long does my laptop batteries last until shut down program software freeware download

Friday, October 24, 2008

HSDPA και 3G; Καμία δήλωση...!

Μερικές σκέψεις για τα Netbook / Umpc !


Φέτος έγινε κυριολεκτικά το πάνω κάτω στην αγορά των υπολογιστών, με τα μικρά, οικονομικά Laptop, που είναι σε θέση να καλύψουν της περισσότερες καθημερινές ανάγκες μας. Μετά τον Asus EEEpc , είδαμε στην αγορά να κυκλοφορούν πάρα πολλά μοντέλα όπως Acer Aspire One, Msi Wind, Dell Inspiron Mini 9, HP 2133 Mininote, Fujitsu U2010, Lenovo IdeaPad S10, Gigabyte M912, Everx Cloudbook και ξένα μοντέλα όπως τα Kohjinsha και o Everun Note της Raen Digital. Με τις εταιρίες να βγάζουν τόσα πολλά μοντέλα και πολλές φορές να κυκλοφορούν και από τρίτους κατασκευαστές (όπως με το Msi Wind και την Multirama ) οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να αποφασίσουν, πιο συγκεκριμένο μοντέλο να αγοράσουν και συχνά έχουν την σκέψη μήπως δεν καταλήξουν σε κάποια τελική αγορά και περιμένουν για κάποιο καλύτερο ή αναβαθμισμένο μελλοντικό μοντέλο.

Παρακάτω θα προσπαθήσω να εξηγήσω τα διάφορα χαρακτηριστικά στην αγορά των Netbooks, έτσι ώστε να έχετε μία πιο ξεκάθαρη ιδέα, για το ποιες είναι οι δυνατότητες τους και τα κρυφά τους δυνατά χαρακτηριστικά.



Ίσως το πιο ενδιαφέρον ερώτημα είναι το γιατί σχεδόν όλα τα μοντέλα βασίζονται πάνω στον επεξεργαστή Intel Atom με την ίδια κάρτα γραφικών και 1 Gigabyte μνήμης και ουσιαστικά δίνοντας τους ακριβώς την ίδια επεξεργαστική ισχύ σε όλους, άρα ποιος είναι καλύτερος;

Η απάντηση είναι κανένας! Η μόνη διαφορά που μπορούμε να δούμε στην τελική ισχύ ενός Netbook, είναι αιτία του πόσο γρήγορα η αργά διαβάζει και αποθηκεύει δεδομένα ο σκληρός δίσκος ή ο SSD που χρησιμοποιούμε. Άρα γρηγορότερο αποθηκευτικό μέσο, σημαίνει και γρηγορότερο Netbook.

Ο λόγος που οι περισσότεροι Netbooks της αγοράς χρησιμοποιούν τον ίδιο ακριβώς επεξεργαστή, είναι διότι η συγκεκριμένη αγορά υπολογιστών επηρεάζει άμεσα την αγορά των κανονικών φορητών και των Desktop υπολογιστών. Αν για παράδειγμα κάποιος μπορεί να καλύψει τις περισσότερες καθημερινές του ανάγκες με έναν απλό και φτηνό υπολογιστή, γιατί να αγοράσει κάποιο γρηγορότερο μοντέλο που θα είναι και πολλαπλές φορές πιο ακριβό;;; Πόσο μάλλον αν αυτός ο υπολογιστής είναι φορητός και αρκετά μικρότερος και ελαφρύτερος από αυτούς που κυκλοφορούν; Η αγορά των «ισχυρών» φορητών κινδυνεύει να μειωθεί και δεν συμφέρει καθόλου τις εταιρίες αλλά ούτε και την intel να αρχίσει να παράγει ισχυρότερους επεξεργαστές.

Το ότι έρχονται με διανομές Linux, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να τρέξουν Windows ή ότι για την εγκατάσταση υπάρχουν δυσκολίες. Η εγκατάσταση των Windows γίνεται με την ίδια ακριβώς διαδικασία, όπως σε οποιαδήποτε άλλο υπολογιστή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση απλά χρειαζόμαστε ένα εξωτερικό CD Drive.(και η εγκατάσταση των Windows Vista είναι και αυτή δυνατή, αρκεί πάντα να έχουμε αρκετό αποθηκευτικό χώρο)
Τα Windows Xp τρέχουν άψογα σε αυτούς τους υπολογιστές και για να είμαι και ειλικρινής είναι πιο γρήγορα τόσο στην περιήγηση στο ίντερνετ αλλά και σε εφαρμογές γραφείου, από ότι σε περιβάλλον Linux.

Επόμενο ζήτημα είναι η διαφορές στους σκληρούς δίσκους. Ο κανόνας πάει ως εξής. Όσο το δυνατόν μεγαλύτερος σκληρός δίσκος τόσο το καλύτερο, με λίγη έρευνα αγοράς σε διάφορα καταστήματα μπορεί πιθανόν να βρείτε και το Netbook της αρεσκείας σας με μεγαλύτερο σκληρό δίσκο σε καλύτερες τιμές. ΠΑΝΤΑ να κάνετε έρευνα αγοράς σε διάφορα καταστήματα, για να μπορέσετε να έχετε την καλύτερη δυνατή τιμή / προϊόν. Στην περίπτωση που επιθυμήσετε να αγοράσετε Netbook / Umpc με Solid State Drive, μην αρκεστείτε σε τίποτα λιγότερο από 16 Gb, εκτός και αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά και πρέπει αποκλειστικά να τον αγοράσετε. 20 GB και πάνω, είναι αρκετά για τις διάφορες καθημερινές ανάγκες. Επειδή οι SSD, είναι σχετικά καινούργιας τεχνολογίας, οι διάφοροι κατακευαστές χρησιμοποιούν 2 δίσκους, για να φτάσουν το μέγεθος τον 20GB. (πχ 32Gb θα μπορούν να είναι 2 ξεχωριστοί δίσκοι των 16Gb)
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω, ότι εάν όντως πρόκειται να χειρίζεστε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στον δρόμο και είστε διατεθειμένοι να τον πετάτε μέσα σε τσάντες ή να τον κρατάτε στα χέρια όλη την ώρα, πώς δεν θα πρέπει να επιλέξετε HDD, αλλά SSD.
Προσωπικά η εμπειρία μου μέχρι σήμερα μου έδειξε ότι ένας φορητός υπολογιστής, είναι πραγματικά φορητός μόνο όταν χρησιμοποιεί SSD, δηλαδή σκληρούς δίσκους που δεν χρησιμοποιούν μηχανικά μέρη, για την λειτουργία τους, επομένως είναι και αθόρυβα, εξοικονομούν καλύτερα την ενέργεια του υπολογιστή και το πιο σημαντικό δεν χαλάνε και αντέχουν στις πτώσεις και στα χτυπήματα. Δεν πρόκειται ποτέ να χάσετε τα δεδομένα σας ότι και αν συμβεί.

Όλοι σχεδόν έχουν θήρα MMC/SD, για να τοποθετείτε κάρτες μνήμης από άλλες συσκευές στον υπολογιστή σαν δισκέτες. Η συγκεκριμένη θύρα, μπορεί να υποστηρίζει διάφορους τύπους καρτών, δεν υποστηρίζει όμως της Flash κάρτες Duo/pro της SONY. Υπάρχουν διάφορα Netbooks με ειδική ξεχωριστή υποδοχή για αυτές της κάρτες. Εάν η κάμερα σας ή οι διάφορες ηλεκτρονικές σας συσκευές χρησιμοποιούν κάρτες μνήμης SONY, θα χρειαστείτε κάποιον μετατροπέα (δεν κοστίζουν ακριβά και τοποθετούνται στην USB), εκτός και αν φυσικά επιλέξετε Netbook με extra υποδοχή (πχ Acer Aspire). Προσοχή λοιπόν και δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες σας.

Έπειτα μεγάλη σημασία έχει και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δυόμιση ώρες δεν είναι ικανοποιητικές και αν κινήστε συχνά θα το ανακαλύψετε και από την πρώτη κιόλας μέρα. Επιλέξτε μοντέλα με την δυνατότερη διάρκεια ζωής μπαταρία, επιλέξτε από 3 ½ ώρες και πάνω. Σε αρκετά μοντέλα μπορείτε να αγοράσετε διαφορετικές μπαταρίες από τρίτους κατασκευαστές, που προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία. Επιλέξτε αυτά τα μοντέλα.

Ακόμη και 1 εκατοστό κάνει την διαφορά! Η φορητότητα εξαρτάτε από το μέγεθος και εφόσον θέλετε να αγοράσετε Netbook ή UMPC, τότε ζητάτε ότι πιο μικρό κυκλοφορεί. Εάν το Netbook σας έχει μήκος πάνω από 25 εκατοστά, παύει να είναι Netbook. Προσωπικά βρίσκω τα 10 ίντσα Netbook μη ικανοποιητικά για πραγματικά φορητές ανάγκες και προσανατολίζομαι σε ακόμη μικρότερες φορητές λύσεις και από το πιο μικρό Netbook της αγοράς EEE 900.

Πολλοί έμποροι τονίζουν πώς τα πληκτρολόγια είναι μικρά και δεν βολεύουν στην χρήση. Σας πληροφορώ πώς όλα είναι θέμα συνήθειας και πώς μπορείτε να γράψετε σε όλα αρκετά γρήγορα. Εάν πάλι θέλετε να σιγουρέψετε την επιλογή σας τότε καλό θα ήταν να δείτε και τα πληκτρολόγια από κοντά, σε κάποιο κατάστημα. Αρκετά UMPC / Netbooks χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια πληκτρολόγια. (πχ Asus EEE, Gigabyte M912)

Προτιμήστε τους υπολογιστές με την μεγαλύτερη επιφάνεια TouchPad και εάν φυσικά βρείτε με Touch Screen επιλέξτε εκείνη.
Καθοριστικός παράγοντας, είναι το συνολικό κόστος. Οτιδήποτε από 400 ευρώ και πάνω για UMPC/Netbook θεωρείτε ακριβό και από 500 ευρώ και πάνω απαγορευτικό (με εξαίρεση τον Gigabyte M912, όπου πρόκειται για TouchScreen / Tablet μοντέλο με 160 Gb δίσκο, την καλύτερη λύση Netbook κατά την γνώμη μου, αλλά με τιμή 550 ευρώ και πάνω)

Σχεδόν όλοι οι Netbooks δέχονται αναβάθμιση. Η μνήμη Ram μπορεί εύκολα να αλλάξει και να τοποθετήσουμε μία μεγαλύτερης χωρητικότητας. Έπειτα μπορούμε πάντα να επέμβουμε και στο εσωτερικό του υπολογιστή, όπου με λίγες γνώσεις ηλεκτρονικών και καταστρέφοντας την εγγύηση, μπορούμε να αλλάξουμε τους σκληρούς δίσκους με κάποιους μεγαλύτερους και να εγκαταστήσουμε κάποιο touchscreen kit.

Πάντα θα κυκλοφορεί κάτι καλύτερο, ακόμη και την στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο, στο μυαλό μου υπάρχουν Mid συσκευές παλάμης που τρέχουν Windows Xp, με GPS και Touchscreen σε αρκετά χαμηλές τιμές, που θα αρχίζουν να κυκλοφορούν από της αρχές του επόμενου έτους. Όπως είχα πει και σε ένα παλαιότερο άρθρο, αξίζει πάντα να περιμένεις για ένα επόμενο μοντέλο ή κάτι καλύτερο να κυκλοφορήσει στο εμπόριο, εάν όμως είσαι διατεθειμένος και μπορείς να το περιμένεις να κυκλοφορήσει, τότε ίσως να μην το χρειάζεσαι πραγματικά.




Περισσότερα άρθρα για UMPC / Netbooks από το PCτρέλα:
http://pctrela.blogspot.com/search/label/UMPC
Umpc netbook μικροί μικρός φορητοί φορητός υπολογιστές υπολογιστής asus msi acer wind eee mid atom ssd καλήτερος 901 900 700 ultra mobile

Monday, October 20, 2008

Διαχειριστείτε και ταξινομήστε αποτελεσματικότερα τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας των Windows.

Υπάρχουν περιπτώσεις που χρήστες των Windows, θα επιθυμούσαν να μπορούν να έχουν τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας τους, τοποθετημένα στην αριστερή μεριά της οθόνης, στην κορυφή της ή ακόμη και ακριβώς πάνω από το TaskBar των Windows, αντί να βρίσκονται μονίμως πάνω δεξιά. Ακόμη περισσότερο είναι αρκετοί χρήστες που θέλουν να έχουν ακινητοποιημένα τα εικονίδια τους σε συγκεκριμένες θέσεις, έτσι ώστε να είναι κατηγοριοποιημένα και ταξινομημένα σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη και να μην αλλάζουν θέσεις κάθε φορά που πραγματοποιούμε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα την δίνει το εντελώς δωρεάν πρόγραμμα Shock Desktop.



Το συγκεκριμένο λογισμικό, δεν περιορίζεται μόνο στο να ακινητοποιεί τα διάφορα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας μας και να τα εμφανίζει σε όποια πλευρά εμείς επιθυμούμε, αλλά έχει την δυνατότητα να μας τα εμφανίζει και με μορφές σχημάτων (δηλαδή κύκλων πολυγώνων κτλπ) και ακόμη περισσότερα, όπως την δυνατότητα να μην εμφανίζονται καθόλου ή να αποκρύπτει τα κείμενα από κάτω τους.

Το πρόγραμμα δεν καταναλώνει ελάχιστους πόρους στο σύστημα και μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο, σε όσους θέλουν να δώσουν μία διαφορετική πνοή στην επιφάνεια εργασίας τους και να τους διευκολύνει κατά την εκκίνηση και επιλογή των προγραμμάτων τους.

Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση:
www.docs.kr/attachment/ek140000000002.exe

Make windows desktop icons stable change order position place remember order sort icons change alignment σταθεροποίηση εικονιδίων επιφάνειας εργασίας εργαλεία για το desktop windows xp vista εικονίδια

Wednesday, October 15, 2008

Online κατάλογος Ψητοπωλείων!

Η ιστοσελίδα http://www.thelosouvlakia.gr/ είναι ένας πλήρες και αρκετά καλά ενημερωμένος Online κατάλογος Ελληνικών Ψητοπωλείων και περιέχει τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις, τον τιμοκατάλογο τους, ακόμη και τις ώρες παράδοσης!
Η αναζήτηση γίνεται άμεσα επιλέγοντας την πόλη και την περιοχή που επιθυμούμε και η ιστοσελίδα θα αναλάβει να ψάξει και να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία των Ψητοπωλείων που εξυπηρετούν και κάνουν Delivery στην περιοχή.


Έτσι την επόμενη φορά που θέλετε να παραγγείλετε σπίτι, δεν χρειάζεται να ψάχνετε σε διαφημιστικά φυλλάδια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιστεφτείτε την παραπάνω ιστοσελίδα!

Καλή σας όρεξη!

Ψητοπωλεία σουβλάκια online παραγγελίες παραγγελία κατάλογος πληροφορίες φαγητό, εστιατόρια

Tuesday, October 14, 2008

Circle Dock: ένα διαφορετικό Desktop Dock για τις εφαρμογές σας!


Το Circle Dock είναι ένα εντελώς διαφορετικό Dock Panel, από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα και είναι συμβατό τόσο με Windows Xp και Vista. Πρόκειται για ένα Open Source πρόγραμμα, το οποίο αναλαμβάνει να ταχτοποιήσει τις εφαρμογές και τους φακέλους σας, γύρο από ένα περιστρεφόμενο δίσκο προσφέροντας έτσι άμεση πρόσβαση στης καθημερινές εργασίες σας. Πάρα πολύ καλό χαρακτηριστικό είναι, ότι υπάρχουν αρκετές παράμετροι, για να το προσαρμόσετε στις δικιές σας ανάγκες και υπάρχει υποστήριξη για εναλλακτικά Skins.

Παρακάτω ακολουθεί ένα Video παρουσίασης των λειτουργιών και της χρήσης του Circle Dock:



Πολύ πιθανόν να υπάρξει στο μέλλον και αντίστοιχο Dock σε διαφορετικά σχήματα, όπως κύβος, αστέρι, σπιράλ κτλπ


Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν ή να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, στην παρακάτω διεύθυνση:
http://circledock.wikidot.com/download-circle-dock

circle dock panel windows xp vista alternative enalaktiko diaforetiko desktop mpara bara eikonidia icons panel

Sunday, October 12, 2008

Παρακολουθήστε National Geographic και Discovery Channel με το δωρεάν πρόγραμμα SopCast!


Με το εντελώς δωρεάν πρόγραμμα SopCast μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δορυφορικά κανάλια Discovery Channel και National Geographic εντελώς δωρεάν, μαζί με μία μεγάλη πληθώρα καναλιών μαζί με ταινίες, ειδήσεις κτλπ. Το SopCast βασίζεται στην P2P TV τεχνολογία, πετυχαίνοντας έτσι αρκετά υψηλό Bandwidth και ασταμάτητο Streaming των καναλιών που προβάλει.



Μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από την διεύθυνση:
http://download.sopcast.cn/download/SopCast.zip

Παλαιότερα άρθρα για δωρεάν Τηλεόραση στον υπολογιστή:
http://pctrela.blogspot.com/2008/05/blog-post.html
P2p tv stream peer to peer television on the computer pc discovery channel national geographic δωρεάν δορυφορικά κανάλια για τον υπολογιστή sopcast

Saturday, October 11, 2008

Προβλήματα στο PC Τρέλα!

Το PC Τρέλα βρίσκεται σε προσωρινή αναβάθμιση και επιδιόρθωση.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά αναβάθμιση και την σελιδοποίηση του συγκεκριμένου Blog, σύντομα θα είναι πάλι σε σωστή λειτουργία.

Friday, October 10, 2008

Πολλαπλής αφής Touch Screen σύντομα στα UMPC EEEPC της ASUS!


Αυτά είναι νέα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Digitimes, η AsusTek Computers ετοιμάζεται να βγάλει στην παραγωγή υπέρφορτους υπολογιστές, με οθόνες TouchScreen που υποστηρίζουν πολλαπλή αφή! Η πολλαπλή αφή, στις οθόνες αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο που χειριζόμαστε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οι λειτουργίες τους θα έχουν εφαρμογή στο καινούργιο λειτουργικό της Microsoft Windows 7. Η συγκεκριμένη τεχνολογία πολλαπλής αφής, είναι παρόμοια με αυτήν που έχουμε δει στο Iphone και ο χρήστης θα μπορεί με Gestures, να μετακινείται στις διάφορες εφαρμογές, να αλλάζει το μέγεθος των φωτογραφιών και να χειρίζεται πολύπλοκες εφαρμογές και παιχνίδια όπως ακριβώς και στο εντυπωσιακό Microsoft Surfaces.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως, είναι πως η Asus σκοπεύει να ενσωματώσει αυτήν την καινούργια τεχνολογία στην πολύ πετυχημένη σειρά EEEpc, που έφερε επανάσταση στους φτηνούς φορητούς υπερυπολογιστές UMPC μέσα στις αρχές του πρώτου τετραμήνου του 2009!
Ο μόνοι υπολογιστές που μέχρι τώρα υποστηρίζουν αυτήν την τεχνολογία είναι το EEEpc 900 και τα επόμενα μοντέλα της σειράς, καθώς και ο Mac Book Air της Apple.
Εάν πάλι δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την κυκλοφορία των συγκεκριμένων μοντέλων με Multiple TouchScreen και σας αρέσουν τα Mods, στο πολύ προσεχές μέλλον θα μπορείτε να αγοράσετε και να βρείτε ξεχωριστά Kit οθονών πολλαπλής αφής και να τα εγκαταστήσετε στα ήδη υπάρχων UMPC σας.


Πηγή: http://jkkmobile.blogspot.com/2008/10/touchscreen-eee-pc-finally-coming.html

Multiple finger touch screen asus eee eeepc pc umpc 900 I phone iphone gestures

Tuesday, October 7, 2008

To PC Τρέλα έκλεισε τις 10.000 επισκέψεις και συνεχίζει! Λίγα λόγια για την συνέχεια…

Καταρχήν θα ήθελα αν και λιγάκι αργά να ευχηθώ καλό μήνα στους αναγνώστες του Blog και να τους ευχαριστήσω που ανέβασαν την επισκεψημότητα της, στις 10.000 μοναδικές επισκέψεις. Αυτό το μήνα το Blog θα προσπαθήσει να διατηρήσει κάποιες μόνιμες στήλες από τα άρθρα του (βάζοντας σε τάξη και τα διάφορα Labels των Post) καθώς και να παρουσιάσει καινούργιες στήλες, για καθημερινές συμβουλές γύρω από τον κόσμο της τεχνολογίας και των γραφείων μας. Έχει γίνει και μία καλή συλλογή από λογισμικά και ιστοσελίδες που δύσκολα μπορεί να βρεθούν μαζί σε ένα Blog και θα ανεβούν στο PC Τρέλα τις προσεχείς μέρες.

Thursday, October 2, 2008

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, για τον νικητή των Browser!


Λίγο πολύ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ήταν αναμενόμενα και ο λόγος για ακόμη μια φορά στον πολύ επιτυχημένο Browser FireFox. Τα αποτελέσματα της έρευνας ξεκάθαρα. Από τυχαίο δείγμα 61 ατόμων, το 68 % πιστεύει ότι ο Firefox θα καταφέρει να βρίσκεται νικητής, ανάμεσα στους διάφορους Browser που κυκλοφορούν. Ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 14 % ο ενός μηνός Beta Browser της Google Crome, που αν και δείχνει αρκετά υποσχόμενος από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα, δεν καταφέρνει να ρίξει τον FireFox από τον θρόνο του. Τις τελευταίες θέσεις στο βάθρο των Browsers, ο Opera με 11 %, ο Internet Explorer στο πολύ χαμηλό και όχι άδικα 4 % και τέλος ανύπαρκτα και παντελώς αδιάφορος ο Safari.


Ο Σεπτέμβριος αποτέλεσε ένα μήνα σταθμό στην ιστορία των Browsers, αποτέλεσε ένα διάστημα που οι διάφορες εταιρίες προσπάθησαν να παρουσιάσουν στο κοινό, τις καινοτομίες και τις δυνατότητες των καινούργιων και βελτιωμένων Browser τους. Η χρήση του διαδικτύου, είναι η πιο συχνή δραστηριότητα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όποια εταιρεία δημιουργήσει τον καλύτερο Browser, θα αποκομίσει απίστευτα κέρδη και μάλιστα στην πιο κερδοφόρα αγορά, το Internet. Ο Firefox 3 ήταν ότι καλύτερο πρόσφερε η προηγούμενη έκδοση του, σε όλο του το μεγαλείο και ακόμη περισσότερα. Δεν ήταν μόνο απλά πιο δυνατός, ήταν αρκετές φορές πιο γρήγορος, κάτι που σπάνια βλέπουμε στις καινούργιες εκδόσεις προγραμμάτων. O Crome αν και έκανε εντυπωσιακή είσοδο, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά. Δεν μπορώ να πω πως συμπεριφέρεται αρκετά γρήγορα σε αργούς υπολογιστές, αλλά οι δυνατότητες του είναι τεράστιες και η προσθήκες Plug In είναι αυτές που πιστεύω, θα τον απογειώσουν για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.
Ο Internet Explorer, απλά απογοητευτικός, είναι αρκετά αργός, έχει σοβαρά προβλήματα Security, κολλάει και απλά δεν πετυχαίνει με κανένα τρόπο να πετύχει τον σκοπό για τον οποίο προγραμματίστηκε να εκτελεί.
Προσωπικά ήμουν φανατικός του Internet Explorer 7, για πάρα πολύ καιρό, αλλά τον ξέχασα εντελώς όταν χρησιμοποίησα τον FireFox 3. Όσο αφορά τον IE8, δεν με απασχολεί καθόλου η κυκλοφορία του, O Crome με πολύ λιγότερο κόπο τον εξαφάνισε εντελώς. O Opera κατά την γνώμη μου, είναι ένας πάρα πολύ καλός εναλλακτικός FireFox, αλλά αφού υπάρχει νικητής, γιατί να συμβιβαζόμαστε με λιγότερα;
Συγχαρητήρια FireFox 3!

Στην παρακάτω διεύθυνση ακολουθούν συγκριτικά τεστ ανάμεσα στους Browser:
http://lifehacker.com/5044668/beta-browser-speed-tests-which-is-fastest